Zomerconcert met Kamerkoor Pniël voor Woord en Daad te Zeist

Zomerconcert met Kamerkoor Pniel voor Woord en Daad te ZeistOp D.V. zaterdagavond 15 juni 2024 wordt er een zomerconcert met Kamerkoor Pniël voor Woord en Daad in de oude kerk te Zeist gehouden.

Aanvang en toegang Zomerconcert met Kamerkoor Pniël

De aanvang van het Zomerconcert met Kamerkoor Pniël is 20:00 uur. De inloop van dit concert is vanaf 19:45 uur. De toegangsprijs is € 10,00 voor een volwassene en € 5,00 voor kinderen tot en met 12 jaar.

De opbrengst van deze avond is bestemd voor Woord en Daad regio Zeist in actie voor kindslaven in Haïti.

Jong en oud is van harte welkom in de Oude kerk op de 1e Dorpsstraat 1 te Zeist. Na afloop kunt u bijpraten met een kopje koffie/thee. Ook zijn er Woord en Daad producten te koop.

Over het doel van het Zomerconcert met Kamerkoor Pniël

Het doel van het zomerconcert met Kamerkoor Pniël is actie voor de kindslaven in Haïti.

In Haïti is moderne slavernij nog aan de orde van de dag: 1 op de 15 kinderen is slaaf. Deze kinderen, ‘restaveks’ genoemd, worden uitgebuit en worden ingezet voor kinderarbeid. Woord en Daad strijdt voor een betere toekomst van deze kinderen.

Medewerkenden Zomerconcert met Kamerkoor Pnïel

Er wordt medewerking verleend tijdens het Zomerconcert met Kamerkoor Pniël onder leiding van Lieke Geraarts door jonge musici die orgel en de cello zullen bespelen.

Over Kamerkoor Pnïel

Kamerkoor Pniël bestaat uit 17 enthousiaste amateurzangers die in 2020 en 2021 al een aantal keer projectmatig samen zongen. Dat smaakte naar meer en zo werd begin 2022 Kamerkoor Pniël opgericht.

De leden van het koor zijn voornamelijk lid van de hervormde wijkgemeente Pniël in Zeist, vandaar ook de naamgeving van ons koor. Op dit moment bestaat het kamerkoor uit vijf sopranen, vijf alten, vier tenoren en drie bassen.

Debuutoptreden

Ons debuutoptreden was op 1 oktober 2022 samen met koor Con Forza in de Oude Kerk in Zeist. Daarnaast hebben we tweemaal een bijdrage geleverd aan Open Monumentendag en eenmaal aan de Volkskerstzang op kerstavond 2022. Ons eerste eigen concert was op 10 november 2023.

Repertoire

Het repertoire bestaat voornamelijk uit religieus klassieke muziek van componisten als Georg Philipp Telemann, Thomas Tallis en John Rutter. We repeteren ongeveer drie keer per maand op dinsdagavond in de Oude Kerk te Zeist.