Zaterdagmiddagmuziek in de Fontein te Nijkerk met hobo en orgel

Zaterdagmiddagmuziek in de Fontein te Nijkerk met hobo en orgelZaterdagmiddag D.V. 11 mei 2024 om 16.00 uur komen Jochem Schuurman en Nynke Jaarsma naar de Zaterdagmiddagmuziek in de Fontein te Nijkerk met hobo en orgel

Over zaterdagmiddagmuziek in de Fontein te Nijkerk

Tijdens de zaterdagmiddagmuziek in de Fontein te Nijkerk zullen zij onze harten veroveren met de mooie combinatie van hobo en het Skrable orgel dat in De Fontein aanwezig is. Dit instrument is uitermate geschikt om met andere instrumenten te musiceren. Dit zal ook weer tijdens dit concert duidelijk worden.

De werken die zij spelen zijn heel divers, van lied bewerkingen ( Ach Gott, vom Himmel sieh darein.
Du, o schönes Weltgebäude. Herr Gott, dich loben alle wir van de componist Kauffman) naar muzikale werken van bekende componisten als J.S. Bach en Dietrich Buxtehude.
Ook zal Jochem het orgel als solo instrument aan ons demonstreren.

Aanvang en toegang zaterdagmiddagmuziek in de Fontein te Nijkerk

Het concert van zaterdagmiddagmuziek in de Fontein te Nijkerk begint om 16.00 uur. De kerk is open vanaf 15.30 uur en de toegangsprijs is € 10,00 inclusief een consumptie, het is ook mogelijk om met een QR code te betalen. Voor kinderen tot en met 15 jaar is de toegang gratis. Na afloop van het concert is er koffie, thee of frisdrank.

Jong en oud is van harte welkom tijdens de zaterdagmiddagmuziek in de Fontein op de Dominee Kuypersstraat 2 te Nijkerk.

Over Jochem Schuurman

Jochem Schuurman is geboren in 1989 en kreeg van 1997 tot 2007 orgellessen van Johan G. Koers. Vervolgens studeerde hij bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen, alwaar hij in juni 2013 cum laude afstudeerde als Master of Music.

Daarnaast verbleef Jochem Schuurman een aantal maanden in Berlijn om aan de Universität der Künste lessen te volgen bij Leo van Doeselaar en Paolo Crivellaro. Hij volgde masterclasses bij Wolfgang Zerer, Eric Lebrun, Edoardo Bellotti en Pieter Dirksen. Sinds 2016 wordt Jochem Schuurman gecoacht door zijn oud-docent Johan G. Koers.

Het Zilveren Viooltje

In december 2013 werd aan Jochem Schuurman het Zilveren Viooltje, een muziekprijs voor jong talent afkomstig uit het noorden van Nederland, uitgereikt. In augustus 2015 behaalde hij de derde prijs op het internationale orgelconcours in Wuppertal. In mei 2017 won hij de tweede prijs en de publieksprijs op het internationale César Franck-concours in Haarlem. In september 2018 won hij de tweede prijs op het internationale Buxtehude-orgelconcours in Lübeck en Hamburg. In 2016 en 2019 was hij finalist van het prestigieuze Paul Hofhaimer-orgelconcours rond de historische orgels van de stad Innsbruck.

Organist

Jochem Schuurman is titulair organist van de Martinikerk te Franeker en daarmee de vaste bespeler van het monumentale Van Dam-orgel uit 1842.

Begeleider

Als uitvoerend musicus geeft hij concerten als solist, maar ook als begeleider van andere musici en is hij bovendien regelmatig betrokken bij premières van nieuwe composities. Verder is Jochem Schuurman actief als orgel- en pianodocent en werkzaam als artistiek adviseur voor de Stichting Organum Frisicum.