Vocaal ensemble ‘Credo’ vanuit de Trinitatiskapel te Dordrecht

vocaal ensemble ‘Credo’ vanuit de Trinitatiskapel te DordrechtKom genieten op zaterdagmiddag 14 september 2019 van de schitterende klanken van Vocaal ensemble Credo uit Hendrik Ido Ambacht onder de bezielende leiding van dirigent Pieter Dijksman vanuit de eeuwen oude Trinitatiskapel te Dordrecht.

Deze middag hoort u de mooiste vocale muziek van diverse componisten. U hoort werken van onder andere Vivaldi, Mendelssohn, Wesley, Stainer, Mobach en Rutter

Ook wordt deze middag de nieuwe cd ‘Psalmen’ van het koor gepresenteerd. Deze kunt u na afloop van het concert aanschaffen tegen een gereduceerd tarief van €12,50 per stuk. Na dit concert zal de verkooprijs €15,- zijn. De opbrengst van deze cd komt ten goede aan het prachtige goede doel, de Josephat Torner Foundation.
Het koor wordt tijdens dit concert instrumentaal begeleid door violiste Alisa van Dijk, Jeanette Jelier – den Hoedt, dwarsfluit en Johan den Hoedt, orgel.

Aanvang en toegang concert Vocaal ensemble ‘Credo’

Aanvang: van het concert in de Vocaal ensemble Credo om 15:30 uur. De kerk is geopend vanaf 15:00 uur. De entree voor het concert is gratis er zal een collecte worden gehouden voor de musici en de onkosten.

U bent van harte welkom in de Trinitatiskapel op de Vriesestraat 22 te Dordrecht.

Over Alisa

Alisa begon haar vioolstudie in Apeldoorn toen ze 7 jaar was. Een paar jaar later verhuisde ze met haar familie naar Canada, waar ze in 2006 haar Bachelor of Music afrondde aan de Universiteit van British Columbia in Vancouver.

Ze studeerde daar onder andere bij Paul Kling. Ze nam ook deel aan een aantal gerenommeerde masterclasses, zoals het Banff International Festival, het Orford Arts Centre en het Mozarteum in Salzburg.

Violist en zangeres

Alisa heeft veel ervaring opgedaan als uitvoerend musicus in solo- en kamermuziekrecitals en in orkestverband, zowel in Canada als in Nederland. In 2012 keerde Alisa terug naar Nederland om viool te studeren bij Ilona Sie Dhian Ho. In 2014 behaalde ze haar uitvoerend musicus diploma aan het Prins Claus Conservatorium. De laatste jaren treedt ze ook op als zangeres.

Docent

Behalve uitvoerend musicus is Alisa ook viooldocent. Tevens heeft ze de Master Muziek Pedagogiek afgerond aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij viool en zang studeerde, o.a. met Liesbeth Ackermans (viool), en Kees-Jan de Koning (zang). Ze bespeelt een Viotti Stradivarius viool gemaakt door Hermann Janzen uit Mission, B.C. in Canada.