Traditionele mannenzang Katwijk met ruim 1700 mannen op 21 april 2023

Traditionele mannenzang Katwijk met ruim 1700 mannen op 21 april 2023Volgende week vrijdag op D.V. 21 april 2023 vindt er weer de tweede traditionele mannenzang van 2023 plaats in de Nieuwe kerk van Katwijk aan Zee. Voor het eerst zijn er twee avonden van de Mannenzang in Katwijk helemaal uitverkocht.

Programma traditionele mannenzang Katwijk 2023

De onderstaande liederen staan weer op het programma op de traditionele mannenzang Katwijk  volgende week vrijdagavond 21 april 2023.
1. Psalm 111: 1, 2, 3, 5 (o.b.)
2. Samen in de naam van Jezus (opwekking 167)
3. Heerlijk in Uw Naam (OTH 316)
4. Vaste Rots van mijn behoud (JDH 283)
5. Leid mij Heer, o machtig Heiland (JDH 108)
6. Jezus alleen (opwekking 575)
7. Ik heb de vaste grond gevonden (Gezang 440)
8. Psalm 37: 2, 3, 9 (o.b.)
9. Heer U bent mijn leven (Weerklank 439)
10. Toekomst vol van hoop (Sela)
11. Psalm 56: 5, 6 (o.b.)
12. Avondzang (Gezang 280)

Over de mannenzang in Katwijk

De ‘Katwijkse Mannenzang’ is een uniek jaarlijks terugkerend evenement waar ruim 1800 mannen-stemmen samen zingen. Al ruim 25 jaar 100% genieten, samen zingen tot eer van God. De grote verzameling stemmen die massaal een stevig stemgeluid voortbrengt in combinatie met begeleiding van organist Marco den Toom op het ‘Van den Heuvel-orgel’ is heel indrukwekkend. Hoe de avonden tot stand gekomen zijn?

Zangcultuur

De jaarlijkse ‘Katwijkse Mannenzangavonden’ zijn een traditie geworden maar ook een vorm van ‘cultuur’ die alleen in Nederland te vinden is. Van de psalmen, gezangen en geestelijke liederen in het voorjaar en de hele noten psalmzang in het najaar worden cd-opnamen gemaakt zodat iedereen ook thuis en onderweg verder kan genieten. De muziek heeft velen troost en steun gebracht in moeilijke tijden. Er zijn al vele duizenden CD’s verkocht waarvan de opbrengst naar goede doelen met een christelijke achtergrond.

Over de dirigent en voorzitter

De mannenzang wordt al jarenlang in goede banen geleid door de enthousiaste dirigent Bert Noteboom. Naast voorzitter van ‘Stichting Mannenzang Katwijk’ is hij dirigent/artistiek leider van Chr. Jongerenkoor Jigdaljahu. Daarnaast is Bert werkzaam als evangelist Noord Oost Groningen (www.geloofingroningen.nl). Hij stelt de programma’s samen in nauw overleg met de organist en is verantwoordelijk voor de diverse bovenstemmen. Marco den Toom begeleid vanaf november 2018 de zangavonden op het grote ‘Van den Heuvel-orgel’. Het is iedere keer weer een feest om dit duo samen te zien werken om alle mannen van harte te laten zingen. Naar aanleiding van het gekozen thema worden verbindende teksten tussen de liederen worden door een predikant/spreker uitgesproken.

Over de toegang tot de mannenzang te Katwijk

Voor toegang tot de mannenzangavonden is het noodzakelijk om kaarten te komen. Dit om de opkomst te monitoren en daarmee de veiligheid te garanderen. Uw bijdrage in de collecteschaal gaan na aftrek van kosten de goede doelen die we als de Stichting steunen. Hiermee worden de kosten die de organisatie maakt voor de kerkhuur, promotie en drukwerk gedekt. Om zeker te zijn van een goede plek in de kerk raden wij u aan op tijd aanwezig te zijn. De deuren gaan altijd om 19.00 uur open. Vergeet uw tickets niet geprint mee te nemen! Voor aanvang kunt u een kleine maaltijd eten in Kerkelijk Centrum ‘Het Anker’ aan de Voorstraat, tegenover de Nieuwe Kerk.

Meekijken?

U kunt deze avond meekijken op het Youtube Kanaal van de Mannenzang in Katwijk aan Zee. Ga hiervoor naar: https://www.youtube.com/channel/UCl6yqA2eMC0oq8VkYtij7KA

Cd’s bestellen van de Mannenzang in Katwijk ga dan naar: www.refoshop.eu