Sing to the Lord met het Sweelinck Kamerkoor in Epe

Sing to the Lord met het Sweelinck Kamerkoor in EpeOp D.V. zaterdagavond 10 juni 2023 wordt in de Grote te Epe met het Sweelinck Kamerkoor een concert gehouden met het thema Sing to the Lord.

Aanvang en toegang Sing to the Lord

De aanvang van het concert met het Sweelink Kamerkoor en het thema Sing to the Lord is 20:00 uur. De toegangsprijs in de voorverkoop voor volwassenen is € 12,50 per persoon. Jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar betalen dan € 6,00 per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Ook is het mogelijk om aan de kerk kaarten te kopen. De toegangsprijzen zijn dan € 14,00 voor een volwassene en een jongere betaalt aan de kerk € 7,50 per persoon. Voor meer informatie over de toegangskaarten en het bestellen in de voorverkoop kijk dan op de website van het kamerkoor via: www.sweelinck-kamerkoor.nl/contact.

Jong en oud is van harte welkom om deze avond bij te wonen in de Grote kerk op de Beekstraat 1 te Epe.

Over Sing to the Lord

Het concert is opgebouwd rondom het thema ‘Sing to the Lord’, waarbij prachtige Engelse psalmen uit de 19de en begin 20ste eeuw zullen klinken. De werken zijn allen van Engelse componisten waaronder het dubbelkorig Magnificat en Nunc Dimittis van Samuël Sebastian Wesley.

Medewerkenden Sing to the Lord

Tijdens het Sing to the Lord waarbij Engelse Psalmen zullen klinken wordt medewerking verleend door het Sweelinck Kamerkoor onder leiding van Marjon van der Linden. Gerben Budding zal dan het orgel bespelen.

Over het Sweelink Kamerkoor

Het Sweelinck Kamerkoor begon ruim 25 jaar geleden als een vriendenkoortje op de redactie van het Reformatorisch Dagblad. Inmiddels is het uitgegroeid tot een enthousiast kamerkoor. Het los-vaste verenigingsverband heeft plaatsgemaakt voor een koor met statuten, dat is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Het aantal leden is in de loop der jaren gestaag gegroeid. Het koor begon met ongeveer 15 leden en heeft er nu rond de 30.

Gaf het koor in de beginjaren hooguit één keer per jaar een concert, nu wordt standaard twee keer per jaar een overwegend nieuw repertoire ten gehore gebracht.

Klassieke muziek

Wat niet veranderde, is het enthousiasme waarmee we zingen, zowel tijdens de repetities, als tijdens de uitvoeringen. Wat ook gebleven is, is de liefde voor klassieke koormuziek, bij voorkeur uit de periode van de barok. Soms maken we een uitstapje naar wat modernere muziek, vaak ook houden we het bij klassiek. Al ruim 25 jaar probeert het Sweelinck Kamerkoor bij te dragen aan het levend houden van de protestants-christelijke koortraditie. We kiezen bij voorkeur voor stukken, waarbij de muziek de tekst onderstreept. En voor teksten met een geestelijke inhoud, gebaseerd op het Woord van God, de Bijbel.

Als naam voor het koor is destijds gekozen voor Sweelinck, één van de weinige grote Nederlandse componisten van kerkmuziek. Tijdens de meeste concerten zingen we dan ook één van de vele fraaie, door hem bewerkte psalmen.