Sietze de Vries geeft een online concert in de Sionskerk van Terschuur

Sietze de Vries geeft een online concert in de Sionskerk van TerschuurOp D.V. vrijdagavond 21 mei 2021 is de bekende musicus Sietze de Vries via live-stream te beluisteren tijdens een orgelconcert in de Sionskerk van Terschuur.

Aanvang concert Sietze de Vries

Het online concert met Sietze de Vries in de Sionskerk van Terschuur begint om 19.30 uur. De livestream is te vinden via de homepage op de site van de HHG Zwartebroek-Terschuur-Voorthuizen via de link voor ‘kerkdiensten en andere activiteiten’ of rechtstreeks op You Tube HHG Zwartebroek-Terschuur-Voorthuizen – YouTube

Tijdens dit concert met Sietze de Vries in de Sionkerk van Terschuur daarbij zijn de verrichtingen van de organist bij de speeltafel te volgen.

Het kijken naar en beluisteren van de live-stream van het concert is gratis. Wel stellen we het bijzonder op prijs als u een gift wilt geven voor de onkosten zoals honorarium en reiskosten van de musicus en kerkhuur. Zonder uw bijdrage kunnen we deze concerten niet organiseren! Het IBAN nummer is NL97 RABO 0110 0608 14.

Over het concertprogramma met Sietze de Vries

Wie Sietze de Vries kent, weet dat hij een zeer bekwaam en artistiek Bachvertolker is. Composities van Bach en improvisaties in Bach-stijl zullen dan ook te horen zijn in het programma dat gericht is op de christelijke hoogtijdagen Hemelvaart en Pinksteren. Sietze zal tijdens het concert de programma-onderdelen steeds tussendoor toelichten.

Over Sietze de Vries

Sietze de Vries is internationaal werkzaam als concertorganist en kerkmusicus. Hij ontving zijn orgelopleiding onder anderen van Wim van Beek en Jos van der Kooy. Bij laatstgenoemde docent studeerde hij eveneens improvisatie, net als bij de illustere Jan Jongepier. Naast zijn bachelor en master diploma’s, is hij in het bezit van de bevoegdheidsverklaring I Kerkmuziek en de aantekening improvisatie.

Tijdens en na zijn studie aan de conservatoria van Groningen en Den Haag maakte hij naam door niet minder dan vijftien prijzen te winnen bij diverse orgelconcoursen. Een afsluitend hoogtepunt van deze periode was het winnen van het internationale improvisatieconcours te Haarlem in 2002.

Docent en concertreizen in het Buitenland

In het nieuwe millennium nam de carrière van Sietze de Vries ook internationaal een hoge vlucht: hij concerteert, doceert en jureert in vele Europese landen, maar ook in de Verenigde Staten, Canada, Rusland, Zuid-Afrika en Australië. Als docent is hij verbonden aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en hij is organist van de Groningse Martinikerk als opvolger van Wim van Beek. In zijn functie van artistiek leider van het Orgel Educatie Centrum Groningen, promoot hij het historische orgelbezit van de provincie, met als uitvalsbasis de Petruskerk te Leens.

Excursieleider en meidaproducties

Naast zijn werk als concerterend en docerend organist, is Sietze de Vries internationaal actief als excursieleider, geeft hij lezingen en masterclasses, maakt hij mediaproducties en produceert hij speciale kinderprogramma’s rondom het orgel. Zijn betrokkenheid bij het ontwikkelen van jong talent blijkt ook uit het feit dat hij vaste begeleider is van de bekende Roden Girl Choristers (Koorschool Noord Nederland). Artikelen van zijn hand over kerkmuziek, orgelbouw en improvisatie verschijnen regelmatig in diverse internationale bladen.