Psalmzangkoor Jong Crescendo en Crescendo concert Oude kerk te Ede

Psalmzangkoor Jong Crescendo en Crescendo concert Oude kerk te EdeOp D.V. zaterdagavond 23 maart 2024 geeft Psalmzangkoor Jong Crescendo en Cresendo een concert in de Oude kerk te Ede.

Aanvang en toegang concert Psalmzangkoor Jong Crescendo

De aanvang van het concert met psalmzangkoor Jong Cresendo is 19:30 uur. De toegang tot deze avond is gratis en er zal alleen een collecte worden gehouden waarvan de opbrengst bestemd is voor de onkosten. Het beloofd weer een schitterende koor- en samenzangavond te worden met de zo bekende prachtige psalmen. Ook kunt u tijdens de samenzang heerlijk psalmen mee zingen.

Jong en oud is van harte welkom tijdens het concert met Psalmzangkoor Jong Cresendo en Cresendo in de Oude kerk op de Grotestraat 58 te Ede.

Medewerkenden Psalmzangkoor Jong Cresendo

Tijdens dit concert wordt er medewerking verleend door Psalmzangkoor Jong Cresendo onder leiding van Mirjam Morren en Psalmzangkoor Cresendo onder leiding van Johan Sligtenhorst. Verder bespeelt Stacik Ploeg de cello en Raïsa Ploeg de altviool. Gerco van Ingen bespeelt het orgel en Cor Ploeg de piano. De opening, meditatie en sluiting wordt verzorgt door dominee J. Schipper.

Over het psalmzangkoor Cresendo

Het Interkerkelijk psalmzangkoor Crescendo wordt op 8 oktober 1980 opgericht.
De doelstelling van het koor was en is het zingen van de Psalmen en de achter de psalmen toegevoegde 12 Enige Gezangen.

Dirigenten

In 1980 zijn we met 17 leden gestart onder leiding van dirigent Gert Kanis.
Na twee jaar is het stokje van hem overgenomen en in de periode 1992 tot 1998 heeft Ab Vroegindeweij ons gedirigeerd.
Na enkele wisselingen van dirigent staat het koor nu onder leiding van onze huidige dirigent Johan van Sligtenhorst. Die ons koor met plezier dirigeert.

Organist

Vanaf de start is Berend van Steenbeek 24 jaar onze vaste organist geweest.
In 2004 heeft Gerco van Ingen deze taak van hem overgenomen.
Hoewel we in 1980 met 17 leden zijn begonnen,is het ledental de laatste jaren rond de 60 leden en in de jaren 1994 en 2005 waren er zelfs honderd leden.