Massale mannenzang vanuit de Ichtus kerk te Urk cd Hoop

Massale mannenzang vanuit de Ichtus kerk te Urk cd HoopVanuit het voormalig eiland Urk mochten we ook weer een cd beluisteren. Titl: Hoop.

Massale mannenzang vanuit de Ichtus kerk, onder leiding van Bert Noteboom met Jaap Kramer achter het orgel.

Psalmen en bekende liederen worden massaal gezongen, met af en toe een bovenstem.Dit klinkt prachtig moet ik zeggen, bijvoorbeeld bij Ik wil zingen van mijn Heiland, bij dat refrein. Ook bij de 3 psalmen pakt het mooi uit. Inclusief de Orgelsolo telt deze cd 16 nummers. Wat ik heel mooi en speciaal vond om te horen, het zijn mannen van alle leeftijden, zelfs hele jonge mannen. Af en toe hoor je er prachtige jonge jongens stemmen bovenuit komen, en dat klinkt heerlijk.

Ik was eerst bang voor het tempo, maar ze zingen lekker vlot door, ook zeker niet te snel dus. Een mooie cd om te luisteren, maar ook zeker om mee te zingen!

De tracklist van de cd Hoop

Op de cd Hoop staan de onderstaande nummers.

 1. IK ZAL ER ZIJN
  2. ER IS EEN VERLOSSER
  3. PSALM 40 VERS 4 EN 5
  4. AANSCHOUW HET LAM
  5. DAAR IS KRACHT IN HET BLOED
  6. IK WIL ZINGEN VAN MIJN HEILAND
  7. U ZIJ DE GLORIE
  8. DE KERK VAN ALLE TIJDEN
  9. ORGELSOLO DAAR JUICHT EEN TOON/CHRISTUS ONZE HEER VERREES
  10. PSALM 68 VERS 9 EN 16
  11. GIJ ENG’LEN DIE OMH00G
  12. GLORIE, GLORIE AAN HET LAM
  13. PSALM 47 VERS 1 EN 3
  14. GOUDEN HARPEN RUISEN
  15. HEER IK HOOR VAN RIJKE ZEGEN
  16. ALLE ROEM IS UITGESLOTEN

De prijs van deze cd is: €14,90

Beluister dit album via Familystream

Over Bert Noteboom

Bert experimenteerde al vanaf jonge leeftijd met muziek. Hij werd onderwezen in het orgelspel door Nico Poorter. Direct na het behalen van het voortgezet onderwijs zette Bert de stap om beiaard en piano te gaan studeren aan de Hogeschool van Kunsten te Utrecht en later aan de Dordse Beiaardschool. Ondanks de leuke studie trok het leiden van koren hem meer en ging hij daarom koordirectie studeren aan de Bourdon Hogeschool voor Muziek.

Als dirigent heeft hij tal van koren mogen leiden. Het Shaare Zedekkoor, jeugdselectiekoor en jongerenkoor Jigdaljahu zijn momenteel zijn vaste koren. Naast deze koren wordt Bert regelmatig projectmatig ingehuurd. Een voorbeeld hiervan is het dirigeren van de jaarlijkse mannen- zangavond in Katwijk, een samenzangavond met zo’n 2000 mannen. Sinds 2006 is Bert als evangelist verbonden aan Christelijke Gemeente ‘De Wegwijzer’ te Almere en heeft hij in de muziek een stap terug gedaan.
Zijn diepe verlangen om bij te dragen aan de verheerlijking van God en het evangelie te brengen naar de westerse mens is de reden dat hij de composities ‘The Expectation’ en ‘Alpha & Omega’ heeft geschreven.