Mannenzang Katwijk organiseert een extra voorjaarsmannenzang

Mannenzang Katwijk organiseert extra voorjaarsmannenzangDe eerste avond (12 april) voor Mannenzang Katwijk was al binnen een dag uitverkocht.
17 mei 2019 gaan we een tweede mannenzangavond organiseren met hetzelfde programma.

De koster, organist en dirigent hebben de datum inmiddels gereserveerd. Bij verkoop vanaf 1.000 tickets laten we de avond doorgaan.

Over de Mannenzangavond met Mannenzang Katwijk

Al ruim 20 jaar komen mannen uit het hele land bijeen in de Nieuwe Kerk in Katwijk voor de Mannenzangavonden. Zowel in het voor- als in het najaar zingen ruim 1800 mannen samen. Van de Mannenzang worden opnamen gemaakt zodat iedereen thuis en onderweg hiervan kan genieten.

Aanvang en toegang Mannenzang Katwijk

De aanvang van de mannenzangavond is om 20:00 uur. Rond 19:40 uur wordt er begonnen met inzingen en rond 19:00 uur gaat de kerk open. De toegangsprijs is €5,00 per persoon. Alleen mannen zijn welkom.

Mannen van harte welkom in de Nieuwe kerk op de Voorstraat 79 in Katwijk aan Zee.

De dirigent is Bert Noteboom en de organist is Marco den Toom.

Over Marco den Toom

Marco den Toom (1978) studeerde orgel aan het Utrechts Conservatorium en bij Herman van Vliet, Charles de Wolff, Klaas Jan Mulder en Jacques van Oortmerssen. Al snel na zijn vakopleiding bouwde hij een carrière op als zelfstandig musicus. Zijn musiceren kenmerkt zich door een eigenzinnige maar vooral ook spontane aanpak. Naast zijn liefde voor het orgel – en zijn missie dit instrument te populariseren – heeft hij zich muzikaal weten te ontplooien tot een breed inzetbaar musicus.

Zijn dagelijks werk bestaat met name uit het componeren van christelijke liederen en gospels, het arrangeren en instrumenteren van bestaande muziek, het maken van opnamen voor radio, tv, cd en dvd, het begeleiden van christelijke koren en het verzorgen van orgelrecitals. Daarnaast is hij dirigent van het grootkoor ‘Jubilate Deo’ uit Woudenberg. Vanaf 1 januari 2017 is hij co-titularis en muzikaal ambassadeur van het grote Van den Heuvel-orgel in de Nieuwe Kerk te Katwijk aan Zee.

Ook als componist heeft hij zijn sporen verdiend. Zo componeerde hij onder meer twee grote oratoria voor koor, solisten, orgel en orkest (‘Jezus op aarde’ (2007) en ‘Jozef’ (2015)).