Mannenzang Katwijk organiseert een kerst editie

Mannenzang Katwijk organiseert een kerst editieOp D.V. vrijdagavond 2 december en zaterdagavond 3 december organiseert de Mannenzang in Katwijk aan Zee een kerst editie waarbij kerstliederen ten gehore zullen worden gebracht.

Aanvang en toegang Kerst editie mannenzang Katwijk

De aanvang van de kerst editie van Mannenzang Katwijk is op 2 december 2022 om 19:45 uur. De kerk gaat dan om 19:00 uur open. Voor de avond tijdens de kerst editie van Mannenzang Katwijk op 3 december 2022 is de aanvang 19:30 uur. De kerk gaat dan om 19:00 uur open.

Voor de kerst editie van de Mannenzang Katwijk op 3 december 2022 zijn nog kaarten te bestellen via www.mannenzangkatwijk.nl

U bent van harte welkom tijdens de Mannenzang Katwijk in de Nieuwe kerk op de Voorstraat 79 in Katwijk aan Zee.

Unieke kerst editie mannenzang Katwijk

Het is uniek dat er een kerst editie wordt gehouden van de Mannenzang Katwijk. Dit gebeurd één keer in de zoveel jaar. Dit is anders als bij de voorjaars mannenzang of de najaarsmannenzang waarbij psalmen op hele noten worden gezongen. Zoals inmiddels vele jaren gebruikelijk staat de mannenzangavond onder leiding van Bert Noteboom en probeert deze de zang van de ruim 1800 mannen in goede banen te leiden. Marco den Toom zal het orgel bespelen en de spreker van deze avond is dominee Messenmaker.

Mannenzang in Katwijk


De ‘Katwijkse Mannenzang’ is een uniek jaarlijks terugkerend evenement waar ruim 1800 mannenstemmen samen zingen. Al ruim 25 jaar 100% genieten, samen zingen tot eer van God. De grote verzameling stemmen die massaal een stevig stemgeluid voortbrengt in combinatie met begeleiding van organist Marco den Toom op het ‘Van den Heuvel-orgel’ is heel indrukwekkend. Hoe de avonden tot stand gekomen zijn? U hoort het hier!

Cd-opnamen


De jaarlijkse ‘Katwijkse Mannenzangavonden’ zijn een traditie geworden maar ook een vorm van ‘cultuur’ die alleen in Nederland te vinden is. Van de psalmen, gezangen en geestelijke liederen in het voorjaar en de hele noten psalmzang in het najaar worden cd-opnamen gemaakt zodat iedereen ook thuis en onderweg verder kan genieten. De muziek heeft velen troost en steun gebracht in moeilijke tijden. Er zijn al vele duizenden CD’s verkocht waarvan de opbrengst naar goede doelen met een christelijke achtergrond is gegaan.

Begeleiding


De mannenzang wordt in goede banen geleid door de enthousiaste dirigent Bert Noteboom. Naast voorzitter van ‘Stichting Mannenzang Katwijk’ is hij dirigent/artistiek leider van Chr. Jongerenkoor Jigdaljahu. Daarnaast is Bert werkzaam als evangelist/wijkpastor in Almere. Hij stelt de programma’s samen in nauw overleg met de organist en is verantwoordelijk voor de diverse bovenstemmen.

Marco den Toom begeleid vanaf november 2018 de zangavonden op het grote ‘Van den Heuvel-orgel’.