Lofliederen vanuit Westbroek met Martin en Carina

Lofliederen vanuit Westbroek met Martin en CarinaOp D.V. vrijdagavond 5 november 2021 wordt er een concert gehouden met Martin Mans en Carina Bossenbroek met lofliederen vanuit Westbroek.

Aanvang en toegang concert met lofliederen

De aanvang van het concert met lofliederen vanuit Westbroek is 20:00 uur. De kerk is vanaf 19:30 uur open. De toegang is gratis. Wel wordt er een collecte gehouden voor de onkosten.

U bent van harte welkom in de NGK Westbroek op de Kerkdijk 60 te Westbroek.

Het wordt een gevarieerd programma met improvisaties, samenzang en live beelden die zichtbaar zijn van de organist achter het orgel.

Medewerkende concert met lofliederen

Aan het concert met lofliederen vanuit de NGK te Westbroek wordt medewerking verleend door Martin Mans op het orgel als organist. Carina Bossenbroek bespeelt tijdens dit concert de panfluit.

Over Martin Mans

Martin Mans werd in 1965 geboren in Melissant. Op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee ontdekte hij ook zijn voorliefde voor het orgel.

Basis orgelspel

Martin Mans kreeg als zevenjarige jongen zijn eerste orgellessen, nam als elfjarige de begeleiding van verschillende koren op zich en werd als twaalfjarige vaste kerkorganist van de kerk in zijn geboorteplaats. In zijn jeugdjaren won Mans verschillende concoursen. De orgelbespeling op veertienjarige leeftijd voor de NCRV-radio volgde de concoursen al snel op. De basis van zijn orgelspel werd dus al op jonge leeftijd gevormd. Naast zijn orgelstudie professionaliseerde Martin Mans zich in koordirectie.

 Organist en opnamen

In 1995 werd Mans organist van de Breepleinkerk in Rotterdam, waar hij tot de dag van vandaag actief is. Hij werkte mee aan meer dan vijfhonderd cd-opnamen. Vol enthousiasme maakte hij vervolgens een reeks dvd’s. Martin Mans kreeg door zijn verkoopsuccessen één platina en twee gouden cd’s. Dit heeft Mans niet bereikt door stil te zitten. Hij geeft per jaar gemiddeld tweehonderdenvijftig concerten en niet alleen binnen de landsgrenzen. Buitenlandse concertreizen voerden hem door Europa, Canada, Amerika, Australië en Zuid-Afrika.

  Optreden en koren

Martin Mans treedt regelmatig op voor radio en televisie. Hij begeleidt en dirigeert diverse koren en bekende artiesten, toont een ongekend enthousiasme voor nieuwe projecten en vormt samen met pianist Jan Vayne het duo ‘Twee Klaviervirtuozen’. Daarnaast is hij artistiek leider van The Martin Mans Band. Hij is dirigent van het Christelijk Waddinxveens Mannenkoor de Gouwestem, het Chr. Streekmannenkoor Noord-West Veluwe uit Nijkerk, het Zaans Interkerkelijk Mannenkoor en hij leidt de mannenensembles The Martin Mans Formation de Urker Mans Formatie. Met zijn Vocalgroup VOICE brengt hij klassieke en popularie koormuziek van hoog niveau. Zeer bijzonder is zijn dirigentschap van het Canadese Mannenkoor LIBERTAS “The Voice of Liberty”. Een aantal keren per jaar reist hij naar Ontario in Canada om leiding te geven aan dit mannenkoor.

Tussen jou en mij

Uniek is de serie ‘Tussen jou en mij’ die Martin met zijn zoon Jos uitvoert. Daarnaast schrijft hij muziek voor orgel, koor en orkest in diverse bezettingen.

In 2010 ontving Martin Mans een koninklijke onderscheiding vanwege zijn muzikale en culturele verdiensten.