Kees Alers en Duo 4 handen vanuit de Grote kerk te Tholen

Kees Alers en Duo 4 handen vanuit de Grote kerk te TholenOp D.V. zaterdag 17 juli 2021 wordt er een uniek concert gehouden met Duo 4 handen en Kees Alers op de fluit.

Aanvang concert met Kees Alers

De aanvang van het unieke concert met Kees Alers vanuit de Grote kerk te Tholen is 20:00 uur. Het online concert is te bekijken via het Youtube kanaal van Peter Wildeman of Joost van Belzen of via www.4handen.nl. De toegang is gratis er kan een donatie gegeven worden.

Medewerkenden uniek concert met Kees Alers

Aan het unieke concert met Kees Alers wordt medewerking verleend door Duo 4 handen bestaande uit Joost van Belzen en Peter Wildeman. Kees Alers bespeelt de fluit.

Over Kees Alers

Kees Alers werd in 1958 geboren. Hij kreeg op 9-jarige leeftijd  zijn eerste fluitlessen. Toen hij 13 jaar oud was, werden zijn muzikale kwaliteiten opgemerkt door cantororganist Addie de Jong die hem stimuleerde en motiveerde tot het volgen van een vakstudie.
Op 14-jarige leeftijd werkte hij voor het eerst mee aan een televisieopname voor de NCRV. Hij won in deze periode diverse prijzen op muziekconcoursen.

Toen Kees 18 was nam hij zijn eerste solo-album op met Klaas Jan Mulder.
Op het Rotterdams Conservatorium had hij les van de fluitist Raymond Delnoye. Nadat Kees Alers in 1982 cum laude afstudeerde, was hij als fluitist verbonden aan verschillende orkesten.
Tegenwoordig treedt Kees Alers regelmatig in binnen- en buitenland op als solist. Zo heeft hij opgetreden in de Doelen en het Koninklijk Concertgebouw. Hij heeft meegewerkt aan tv, radio en cd opnamen in o.a. Duitsland, België, Engeland, Frankrijk, Canada en Israël. Kees Alers kreeg landelijke bekendheid als fluitist van het TV programma Nederland Zingt. Kees is op meer dan 500 cd’s te beluisteren en heeft tot nu toe 36 solo cd’s gemaakt, waarmee hij zich schaart in het illustere gezelschap van meest productieve fluitisten.

Willem Duys: “Kees Alers is een man die zijn sporen verdiend heeft.”

Over Peter Wildeman

Peter Wildeman is geboren te Lisse in 1972.Hij begon zijn orgellessen op 7-jarige leeftijd bij Leen Schippers.

Na de lagere school werd hij al organist bij diverse koren, zoals het meisjeskoor de Jonge Lofstem en mannenkoor Datheen. Jan Bonefaas in Gorkum leerde Peter de beginselen van het componeren, terwijl Nan de Cock (pianodocente uit Lisse) Peter aanleerde dat pianotechniek anders is dan orgeltechniek. Tijdens de Meao-periode in Amersfoort kreeg Peter wekelijks koordirectielessen van Cees het Jonk. Tegelijkertijd zanglessen op de muziekschool te Lisse. Op de Schumann-Akademie in Amsterdam kreeg zijn ontwikkeling een verdieping.

Kerkorganist, dirigent en begeleider

Door de Vereniging Organisten Gereformeerde Gemeente werd hij gekozen als kerkorganist in de Gereformeerde Gemeente te Lisse.

Vanaf zijn 20e dirigeerde Peter diverse koren. Momenteel is hij dirigent van de volgende koren: Jongerenkoor Lois, Jongerenkoor Ons Eiland, Het Hollands Jongerenkoor, Jong Mannenkoor Salomo, Jong Dameskoor Shira, Amazing Grace Choir, Jongerenkoor Cantilena en Jeugdkoor Asaf uit Werkendam.

Hij is begeleider bij diverse koren zoals het Groot Klassiek Koor en het Groot Reformatiekoor en de koren van Deo Juvante uit Kesteren.

Muzikaal Duo en uitgever

Samen met Joost van Belzen treedt hij zeer regelmatig als muzikaal duo op. Als directeur van uitgeverij Interclassic Music brengt hij jaarlijks zoʼn 25 cdʼs op de markt, niet alleen van hemzelf maar ook van andere musici. Peter heeft als slogan: ʻZelf heb ik een kans gehad, die misgun ik andere, jongere musici ook niet.ʻ Peter Wildeman zijn muziek wordt all over the world gehoord, maar bijzonder in Nederland. Zijn muziek wordt zeer regelmatig uitgezonden op de (digitale) media.

Peter is kerkorganist in de Ger. Gemeente van Tholen, waar hij het prachtige van Oeckelen-Steendam- orgel bespeelt. Peter geeft jaarlijks een groot aantal internationale concerten. Jaarlijks geeft hij een tour in Canada en de USA. Daarnaast doet hij landen aan als Belgie, Frankijk, Duitsland, Tsjechie, maar ook landen als Israël en Groot Britannie. Het instrumentale album: wereldberoemde instrumentale melodieën, werd met goud bekroont, en is inmiddels platina. Dankzij de digitalisering zijn al Peters Cd-albums digitaal te beluisteren via Familystream.