Katwijkse mannenzang op vrijdagavond 20-4-2018

Katwijkse mannenzang op 20-4-2018Op vrijdagavond 20-4-2018 wordt er weer een Katwijkse Mannenzang gehouden in de nieuwe kerk van Katwijk aan Zee.

Aanvang en toegang Katwijkse mannenzang

De aanvang van de Katwijkse Mannenzang is om 19:40 uur. De kerk is om 19:00 uur open. Er is alleen plaats voor mannen die al gereserveerd hebben. De kerk zit op dit moment vol. Wel bent u nog van harte welkom op de mannenzang middag d.v. 28 april 2018 om 14:00 uur.

Medewerkenden Katwijkse mannenzang

Aan de mannenzang wordt medewerking verleend door de huidige voorzitter Bert Noteboom als dirigent. Verder hoopt de organist Jaap van Rijn afscheid te nemen tijdens zijn laatste mannenzangavond.

Over Jaap van Rijn

Jaap van Rijn (1950) is veertig jaar kerkorganist. Vanaf 1964 begeleidde hij de diensten in de Dorpskerk van Wassenaar. Tien jaar later werd hem gevraagd vaste organist van de Grote- of Laurentiuskerk in Rijnsburg te worden. In 1979 verzocht de kerkvoogdij van de hervormde gemeente in Katwijk aan Zee Van Rijn advies uit te brengen over het orgel in de Nieuwe Kerk in deze plaats. Dit resulteerde in de bouw van een tachtig stemmen tellend Van den Heuvel-orgel, waarbij Van Rijn als adviseur optrad. Sinds 1980 is hij hoofdorganist van de Nieuwe Kerk in deze plaats.

Van Rijn kreeg de eerste orgellessen van de vroegere organist van deze kerk, Dick van Rijn. Op zijn twaalfde vervolgde hij zijn studie bij Peter Zwart. Tot een door hem gewenste conservatoriumopleiding kwam het niet. Na een studie orgelbouwkunde werkte hij bij verschillende orgelmakers. Vervolgens was hij manager bij diverse bedrijven. Als adviseur begeleidde hij zowel restauratie als nieuwbouw van verschillende orgels. De organist initieerde de zogeheten mannenzangavonden in ”zijn” kerk, die jaarlijks door zo”n 2000 mannen worden bezocht.

Mannenzang Katwijk

U die zich al opgegeven heeft voor de mannenzang in Katwijk bent van harte welkom om dit unieke evenement weer mee te maken. Anders kunt u zich nog opgeven voor de mannenzangmiddag op 28 april 2018 om 14:00 uur.

Uiteraard is het ook mogelijk om de cd te bestellen in de voorverkoop. De kosten van de cd zijn €16,90.

Bestel de cd nu in de voorverkoop