Cd Katwijkse mannenzang voorjaar 2018

cd katwijkse mannenzangavond 2018D.v. 20 april 2018 hoopt tijdens de mannenzang die dan gehouden zal worden in de nieuwe kerk van Katwijk aan Zee een cd opgenomen van de 1600 mannen die zingen tijdens de Katwijkse mannenzang. U kunt de cd nu bestellen.

Liederen

Tijdens deze avond worden de volgende liederen gezongen:

  1. Psalm 108
  2. . Ik bouw op U

3. Verlosser, Vriend, Gij hoop en lust
4. Psalm 25
5. Psalm 119
6. Psalm 56
7. Dankt, dankt nu allen God
8. Psalm 84
9. Blijf met mij Heer
10. Heer, wees mijn Gids
11. Psalm 138
12. ‘k Wil U o God mijn dank betalen

Tijdens deze cd opname wordt er afscheid genomen van de organist tijdens de mannenzangavonden Jaap van Rijn. U kunt via het onderstaande formulier de cd bestellen in de voorverkoop.

De prijs van deze cd is €16,90 per stuk

Bestel deze cd nu

Of beluister dit album via Familystream

Over Jaap van Rijn

Jaap van Rijn (1950) is veertig jaar kerkorganist. Vanaf 1964 begeleidde hij de diensten in de Dorpskerk van Wassenaar. Tien jaar later werd hem gevraagd vaste organist van de Grote- of Laurentiuskerk in Rijnsburg te worden. In 1979 verzocht de kerkvoogdij van de hervormde gemeente in Katwijk aan Zee Van Rijn advies uit te brengen over het orgel in de Nieuwe Kerk in deze plaats. Dit resulteerde in de bouw van een tachtig stemmen tellend Van den Heuvel-orgel, waarbij Van Rijn als adviseur optrad. Sinds 1980 is hij hoofdorganist van de Nieuwe Kerk in deze plaats.

Van Rijn kreeg de eerste orgellessen van de vroegere organist van deze kerk, Dick van Rijn. Op zijn twaalfde vervolgde hij zijn studie bij Peter Zwart. Tot een door hem gewenste conservatoriumopleiding kwam het niet. Na een studie orgelbouwkunde werkte hij bij verschillende orgelmakers. Vervolgens was hij manager bij diverse bedrijven. Als adviseur begeleidde hij zowel restauratie als nieuwbouw van verschillende orgels. De organist initieerde de zogeheten mannenzangavonden in ”zijn” kerk, die jaarlijks door zo”n 2000 mannen worden bezocht.