Grote kerk te Epe concert door Sweelinck Kamerkoor

Grote kerk te Epe concert door Sweelinck KamerkoorD.v. zaterdag 7 december 2019 wordt er in de Grote kerk te Epe een concert gehouden door het Sweelinck Kamerkoor.

Aanvang en toegang concert Grote kerk te Epe

De aanvang van het concert in de Grote kerk te Epe is 20:00 uur. De toegangsprijs voor volwassenen is €12,50. Jongeren tussen de 13 en 17 jaar betalen €7,50. De toegangsprijs voor kinderen tot en met 12 jaar is gratis.

U bent van harte welkom in de Grote kerk op de Beekstraat 1A in Epe.

Medewerkenden concert Grote kerk te Epe

Aan het concert in de Grote kerk te Epe wordt medewerking verleend door het Sweelinck Kamerkoor onder leiding van Falco van Loon. Niels Adema is de organist. Kees Jansen verzorgt de lezingen.

Over het concert in de Grote kerk te Epe

Het orkest speelt diverse werken uit de schat van de Engelse koorliteratuur
uit. Bekende en minder bekende carols (kerstliederen) worden door het koor
ten gehore gebracht. Ook is er ruimte voor samenzang van enkele carols.

De carols zijn bewerkt door diverse Engelse componisten en kennen een sterke
afwisseling in stijl en karakter.  Naast a cappella werken worden er ook
diverse werken begeleid op het orgel door Niels Adema.

De aanwezigen worden actief betrokken in de samenzang van een aantal carols.
Volgens de Engelse traditie worden de carols afgewisseld met Bijbellezingen,
welke gelezen zullen worden door Kees Jansen.

Over het Sweelinck Kamerkoor

Het Sweelinck Kamerkoor begon ruim 25 jaar geleden als een vriendenkoortje op de redactie van het Reformatorisch Dagblad. Inmiddels is het uitgegroeid tot een enthousiast kamerkoor. Het los-vaste verenigingsverband heeft plaatsgemaakt voor een koor met statuten, dat is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Het aantal leden is in de loop der jaren gestaag gegroeid. Het koor begon met ongeveer 15 leden en heeft er nu rond de 30.

Gaf het koor in de beginjaren hooguit één keer per jaar een concert, nu wordt standaard twee keer per jaar een overwegend nieuw repertoire ten gehore gebracht.

Wat niet veranderde, is het enthousiasme waarmee we zingen, zowel tijdens de repetities, als tijdens de uitvoeringen. Wat ook gebleven is, is de liefde voor klassieke koormuziek, bij voorkeur uit de periode van de barok. Soms maken we een uitstapje naar wat modernere muziek, vaak ook houden we het bij klassiek. Al ruim 25 jaar probeert het Sweelinck Kamerkoor bij te dragen aan het levend houden van de protestants-christelijke koortraditie. We kiezen bij voorkeur voor stukken, waarbij de muziek de tekst onderstreept. En voor teksten met een geestelijke inhoud, gebaseerd op het Woord van God, de Bijbel.

Als naam voor het koor is destijds gekozen voor Sweelinck, één van de weinige grote Nederlandse componisten van kerkmuziek. Tijdens de meeste concerten zingen we dan ook één van de vele fraaie, door hem bewerkte psalmen.