Miniaturen: cd met christelijk werk in de stijl van oude meesters

Hendrik Jan van der Heiden brengt nieuw album Miniaturen uitMiniaturen – Hendrik Jan van der Heiden, piano. Dit is een interessante cd. De pianist Hendrik Jan van der Heiden is een christen en komt daar in het boekje bij deze cd ook vrijmoedig voor uit.

Dat inspireerde hem tot diverse werken op deze cd. Of het om improvisaties of om uitgeschreven stukken gaat, is niet duidelijk. Belangrijker is dat hij daar geen oppervlakkige stemmingsstukjes van heeft gemaakt, maar als het ware in de huid van bekende pianocomponisten is gekropen. Dat levert onder de titel ‘Evening’ een mooie bewerking op waarin hij het Wiegenlied van Brahms (een wijsje dat veel op speeldoosjes te horen is) gebruikt. Maar ook Chopin is geen onbekende voor hem. Van der Heiden weet mooie omspelingen te verzinnen bij het lied ‘Als ik maar weet’. Opvallend is ‘Sorrow’ dat helemaal niet zorgelijk maar eerder wat berustend klinkt. Van der Heiden geeft zelf als toelichting dat hij daarbij denkt aan de zorgen in zijn eigen gezin. Samen met zijn vrouw heeft hij twee zorgenkinderen op te voeden.

In het boekje worden de diverse titels goed uitgelegd en wordt extra informatie gegeven. Van der Heiden is geen gediplomeerd musicus. Des te knapper is deze mooie cd.

Tracklist van de miniaturen

Op de cd van Hendrik Jan van der Heiden staan de onderstaande tracks.

1 Introduction
2 Pelgrim
3 Gebed
4 Melodia di Minuetto
5 Geloof
6 Hoop
7 Liefde
8 Melancholia
9 Intermezzo
10 Gavotte
11 Sorrow
12 Mazurka I
13 Als ik maar weet
14 Folk Tune
15 Evening
16 Rejoice
17 Neem, Heer, mijn beide handen
18 Chopin-variation
19 God be with you till we meet again
20 Marche
21 Melodie
22 Impromptu
23 Impression
24 Devotion
25 Cent mille chanson
26 Mazurka II
27 Prelude
28 Chopin-etude

De prijs van deze cd is: €15,00 per stuk.

Bestel deze cd nu

Of beluister dit album via Familystream