Gereformeerde gemeente van Leiderdorp met koorconcert

Gereformeerde gemeente van Leiderdorp met koorconcertOp d.v. 11 oktober 2019 wordt er een koorconcert gehouden in de Gereformeerde Gemeente van Leiderdorp.

Aanvang en toegang Gereformeerde Gemeente van Leiderdorp

De aanvang van het koorconcert Gereformeerde Gemeente van Leiderdorp is 19:30 uur. De toegang is gratis. Er zal een collecte ten behoeve van Stichting Shaare Zedek. Dit is de vrijdag in de week van het Joodse feest Jom Kipoer (Grote Verzoendag).

De volksstammen trokken zingend op naar Jeruzalem. Deze tocht willen we als het ware herbeleven op deze avond. De liederen en de muziek die op deze avond gezongen en gespeeld worden zullen dan ook in het teken van het opgaan naar de tempel door de jaren heen staan.

U bent van harte welkom in de Gereformeerde Gemeente op de Hoofdstraat 73 van Leiderdorp.

Medewerkenden Gereformeerde Gemeente van Leiderdorp

Medewerking aan het concert in de Gereformeerde Gemeente van Leiderdorp wordt verleend door jong mannenkoor ‘Sjir El Shaddai’ Katwijk onder leiding van André Hobo. Daarnaast wordt medewerking verleend door meisjeskoor ‘De Jonge Lofstem’ Lisse onder leiding van Jan van der Schrier en christelijk gemengd koor ‘Laudate Deo’ Scheveningen onder leiding van Michael Spaans.

In het het Shaare Zedek ziekenhuis wordt eenieder die aanklopt, ongeacht achtergrond, geloof of komaf geholpen. Hiermede vervult het ziekenhuis de plicht die de God van Israël ook ons heeft opgelegd. Het thema van deze avond zal ‘Het ga hun wel die u beminnen’ zijn. Hiermee willen we aandacht vragen voor het gebed voor Israël, als het beloofde land en de naastenliefde die wordt gewerkt in het ziekenhuis.

Aan deze kooravond wordt medewerking verleend door verschillende musici. Het orgel tijdens de samenzang wordt bespeelt door Hanno Bosch. De organist voor de koorbegeleiding is Danny Spaans. Boglárka Erdös bespeelt de viool. De trompet wordt bespeelt door Thomas Heikoop en de vleugel door Arjan Wouters.

Over Arjan Wouters

Arjan Wouters (1995) is een jonge muzikant uit Lisse.  Hij is in de muziekwereld actief als pianist, organist en dirigent.

Arjan ontving vanaf 6-jarige leeftijd orgellessen bij o.m. Leen Schippers en Frank Segers in Lisse.
Later kwam daarbij ook de interesse voor het pianospelen.
In 2014 kreeg Arjan coachings-lessen bij jazz-pianist Jan-Willem van Delft in Hilversum. Een jaar later werd hij toegelaten aan het conservatorium van Rotterdam waar hij orgel studeerde bij Aart Bergwerff. In het tweede jaar werd de overstap gemaakt naar Docent Muziek met als primair instrument de piano. Momenteel is Walter Bertram zijn docent.

Arjan werkt regelmatig mee aan concerten als begeleider op orgel en piano. Daarnaast is hij dirigent van 2 koren en houdt hij zich veel bezig met het schrijven en arrangeren van (nieuwe) koormuziek.