Dorpskerk te Sint-Annaland bevrijdingsconcert

Dorpskerk te Sint-Annaland bevrijdigingsconcertOp zaterdagavond 11 mei 2019 wordt er in de Dorpskerk te Sint-Annaland een oranje bevrijdingsconcert gehouden.

Aanvang en toegang Dorpskerk te Sint-Annaland

De aanvang van het concert in de Dorpskerk te Sint-Annaland is om 19:30 uur. De toegang is gratis. Er zal een collecte worden gehouden voor de onkosten.

U bent van harte welkom in de Dorpskerk op de Ring 1 te Sint-Annaland.

Medewerkenden Dorpskerk te Sint-Annaland

Aan het concert in de Dorpskerk te Sint-Annaland wordt medewerking verleend door mannenkoor Door Eendracht Verbonden uit Sint-Annaland onder leiding van Jan Luteijn. Verder werkt mee mannenkoor Looft den Heere uit Vaassen onder leiding van Freddy Veldkamp. Leen Heijboer bespeelt het orgel en Joost van Belzen de vleugel.

Over Joost van Belzen

Joost van Belzen werd op 16 augustus 1988 geboren in het Zeeuwse dorp Krabbendijke. Al snel bleek dat Joost een grote liefde had voor het orgel. Op 7-jarige leeftijd ontving hij dan ook zijn eerste orgellessen van Cees van der Hart.

Al op jonge leeftijd werkte hij mee aan concerten. Op 12-jarige leeftijd werd Joost tot kerkorganist benoemd in Kruiningen. Op 15- jarige leeftijd werd Kees van Eersel zijn orgelmeester.

Koren
Joost is als organist en pianist verbonden aan diverse koren zoals het Het Hollands Jongerenkoor.

Daarnaast is Joost dirigent van Mannenkoor Elim uit ’s-Gravenpolder, Chr. Gemengd Eilandenkoor uit Zierikzee, Mannenkoor D.E.V. uit Barendracht,  Christelijke Zangvereniging Deo Juvante uit Kesteren, Mannenkoor Soli Deo Gloria uit Rhenen en Het Hollands Mannen Ensemble.

Samenwerkingen
Joost werkt veelvuldig samen met Peter Wildeman. Zij vormen samen het duo “4-handen”. In maart 2008 is hun eerste CD opgenomen. In juli 2009 gaf het duo een concert in de USA. Verder speelt Joost veelvuldig in binnen en buitenland. Hij gaf concerten in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Canada en Amerika. De meest bijzondere ervaringen zijn voor Joost de concerten in de Dom van Keulen en de St. Eustache in Parijs.

Docentschap
Joost is ook werkzaam als muziekdocent op het Gomarus Scholengemeenschap in Zaltbommel. en werkt voor uitgeverij W&B. Joost studeerde aan de Schumann Akademie in Utrecht. Tegenwoordig studeert hij aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten.