Cd Cheerful Classics 2 met Julita Steehouwer

Cd Cheerful Classics 2Julita Steehouwer, een zeer getalenteerde pianiste, maakte haar 2e cd-album ‘Cheerful Classics 2’. Met haar bijzonder fijne techniek speelde ze haar nieuwe album vol vanuit de Duts-studio in Oudenbosch.

Traclist van de cd Cheerful Classic 2

Op deze cd Cheerful Classics 2 met Julita Steehouwer zijn de volgende nummers opgenomen.

1. Menuet in G I. J. Paderewski

2. Sonata No. 16 in C major K454 Allegro W. A. Mozart

3. Sonata No. 16 in C major K545 Andante W. A. Mozart

4. Sonata No. 16 in C major K545 Rondo W. A. Mozart

5. In the mists deel 1 L. Janáček

6. Air J. S. Bach

7. Thème Varié C. Chaminade

8. Passacaglia G. F. Händel arr. Halvorsen

9. Spring Dance (Norwegian Folk Songs and

Dances op. 17, No. 1) E. Grieg

10. Fantasie Impromptu F. Chopin

De prijs van deze cd is €15,00 per stuk.

Bestel deze cd nu

Of beluister dit album via Familystream

Over Julita Steehouwer

Al op haar zesde kreeg Julita Steehouwer (bijna 12 jaar) haar eerste pianolessen. Via het NPC concours 2015 werd zij bekend bij een groter publiek. Afgeloepn zaterdag heeft zij met een concert in de Open Hof haar eerste cd gepresenteerd.

Julita komt uit een muzikaal gezin. Haar vader speelt orgel en haar moeder onder andere panfluit en fluit. Julita is de oudste van drie meisjes en al jong bleek haar muzikaal talent. Vanaf haar zesde krijgt ze wekelijks een uur pianoles van Liesbeth Versnel en oefent ze daarnaast dagelijks op de vleugel in de huiskamer van de familie. Ze deed mee aan het Nederlands Première Concours en haalde als jongste deelnemer de halve finale.

Ze maakte indruk op de jury. Een jurylid vroeg of ik op een concert wilde spelen. Dat wilde ze wel en zo speelde zij een duet met de bekende pianist en organist Mark Brandwijk.Mark Brandwijk noemt haar een ‘toppianiste in wording’. Er volgden meer optredens en twee cd-opnamen. Julita kijkt er met plezier op terug. Een concertvleugel heeft een prachtig geluid.