Cd Avinu Shebashanayim Onze vader in de hemel

cd Avinu ShebashanayimDe nieuwe cd Avinu Shebashanayim is opgenomen door  het Tehilla Ensemble samen met de solist Pier de Jong op de Hoorn.

Tehilla is het Hebreeuwse woord voor Lofprijzing. Het Ensemble is nieuw en speelt Joods religieuze muziek en bestaat uit hoofdzakelijk professionele christelijke musici.

Musici cd Avinu Shebashanayim

Aan de cd Avinu Shebashanayim wat in het Nederlands betekent onze vader in de Hemel werken de volgende musici mee.

De concertmeester is Willemien Veldman. De 2e viool wordt bespeelt door Hilliene van de Schootbrugge. De Altviool wordt bespeeld door Marlene Meesters en de Violoncello door Frank Linschoten. Verder wordt de Contrabas bespeelt door Marysia Drapacka. De Dwarsfluit en Piccolo wordt bespeelt door Martine Linschoten Daarnaast werkt Tineke van der Meulen op de klarinet, Pier de Jong op de Hoorn, Marcel van der Poel op de piano en Ellis van Leeuwen op Percussie mee.

Tracklist cd Avinu Shebashanayim

Op deze cd Avinu Shebashanayim worden de volgende nummers ten gehore gebracht.

1. Medley Shalom Y’rushalayim

Psalm 122 M. den Toom

Hevenu Shalom Aleichem Traditional

2. Avinu Shebashamayim S. Zim

Gebed voor de staat Israël

3. Kol Nidrei M. Bruch

4. Shir Hama’alot Y. Rosenblatt

Psalm 126

5. Shalom Aleichem I. Goldfarb

6. Avinu Malkeinu M. Janowski

7. Elï, Elï D. Zahavi

8. Song of Exodus E. Gold

9. Ose Shalom N. Hirst

10. Bashana Haba-a N. Hirst

11. Y’rushalayim Shel Zahaf N. Shemer

12. Shir L’Shalom Y. Rosenblum

A Song of Peace

13. We Sing to Thee Jerusalem N. Yariv

Medley van Jeruzalemliederen

De prijs van deze cd is €15,00 per stuk.

Bestel deze cd nu

Over het Tehilla Ensemble

Tehillah. Prijs onze God. De naam en het fundament van ons ensemble berusten op de vertaling van dit Hebreeuwse woord. Ons doel is allereerst om God door ons leven te loven. Als muziekensemble brengen we dat in beeld via onze muziek. Ten tweede verlangen we dat onze toehoorders door onze muziek de Heer vrezen en vertrouwen (Psalm 40: 3).

Het Tehillah ensemble werd opgericht in het voorjaar van 2018. Aanvankelijk wilden we gewoon genieten van samen zingen, maar we vonden een bijzondere harmonie tussen onze 8 leden. We voegden nog 4 zangers toe, ontwikkelden ons repertoire en begonnen met het plannen van een tour. In de herfst van 2018 waren we onderweg terwijl we zongen over Gods leiding en bewaring. In 2019 zijn we uitgebreid naar 16 leden en hebben we getourd door Virginia, Pennsylvania en Ohio. De 2020-tournee was belaagd vanwege de COVID-epidemie, dus we hebben onze energie gericht op het opnemen van een album. We plannen momenteel nog een tour voor augustus 2021.