Cd De Dorpelwachter zingt psalmen

Cd De Dorpelwachter zingt psalmenDeze nieuwe cd de Dorpelwachter zingt psalmen is opgenomen door René Schrier, koster van Tholen. Rene Schrier heeft op veler verzoek een cd vol gezongen met psalmen op hele noten.

In de eerste Coronatijd is hij tot ondersteuning geweest van de gemeentezang. Toen waren enkelen die de kerk bezochten, waardoor men thuis van zijn stem kon genieten. Op een eenvoudige wijze bezingt hij de psalmen op de cd de dorpelwachter zingt psalmen. Het is niet hooggeschoold, maar het wordt door een bepaald deel van het kerkvolk wel gewaardeerd. Peter Wildeman heeft hem op deze begeleidt op het orgel.

Tracklist van de cd

Op deze cd De dorpelwachter zingt psalmen worden de volgende psalmen ten gehore gebracht.

De psalmen zijn traditioneel, en niet-ritmisch gezongen en gespeeld.

1. Psalm 84 opgedragen aan de gereformeerde gemeente van Tholen! 2.41

2. Psalm 103 2.43

3. Psalm 81 2.12

4. Orgelsolo Psalm 91 (orgelsolo) 4.11

5. Psalm 119 opgedragen aan mijn moeder. 2.16

6 . Psalm 8 1.47

7. Psalm 102 2.15

8. Orgelsolo Psalm 6 (orgelsolo) 3.50

9. Psalm 90 2.26

10. Psalm 98 2.25

11. Psalm 68 opgedragen aan mijn vader. 3.11

12. Psalm 39 2.15

13. Orgelsolo Psalm 42 (orgelsolo) 4.27

14. Psalm 25 2.22

15. Psalm 43 1.48

16. Psalm 89 2.25

De prijs van deze cd is €15,00 per stuk.

Bestel deze cd nu

Of beluister dit album via Familystream

Over de organist Peter Wildeman

Peter Wildeman is geboren te Lisse in 1972.Hij begon zijn orgellessen op 7-jarige leeftijd bij Leen Schippers.

Peter zijn loopbaan

Na de lagere school werd hij al organist bij diverse koren, zoals het meisjeskoor de Jonge Lofstem en mannenkoor Datheen. Jan Bonefaas in Gorkum leerde Peter de beginselen van het componeren, terwijl Nan de Cock (pianodocente uit Lisse) Peter aanleerde dat pianotechniek anders is dan orgeltechniek. Tijdens de Meao-periode in Amersfoort kreeg Peter wekelijks koordirectielessen van Cees het Jonk. Tegelijkertijd zanglessen op de muziekschool te Lisse. Op de Schumann-Akademie in Amsterdam kreeg zijn ontwikkeling een verdieping.

Begeleider en dirigent

Door de Vereniging Organisten Gereformeerde Gemeente werd hij gekozen als kerkorganist in de Gereformeerde Gemeente te Lisse.

Vanaf zijn 20e dirigeerde Peter diverse koren. Momenteel is hij dirigent van de volgende koren: Jongerenkoor Lois, Jongerenkoor Ons Eiland, Het Hollands Jongerenkoor, Jong Mannenkoor Salomo, Jong Dameskoor Shira, Amazing Grace Choir, Jongerenkoor Cantilena en Jeugdkoor Asaf uit Werkendam.

Hij is begeleider bij diverse koren zoals het Groot Klassiek Koor en het Groot Reformatiekoor.koren Deo Juvante uit Kesteren.

Samenwerking

Samen met Joost van Belzen treedt hij zeer regelmatig als muzikaal duo op. Als directeur van uitgeverij Interclassic Music brengt hij jaarlijks zoʼn 25 cdʼs op de markt, niet alleen van hemzelf maar ook van andere musici. Peter heeft als slogan: ʻZelf heb ik een kans gehad, die misgun ik andere, jongere musici ook niet.ʻ Peter Wildeman zijn muziek wordt all over the world gehoord, maar bijzonder in Nederland. Zijn muziek wordt zeer regelmatig uitgezonden op de (digitale) media.