Triumfatorkerk te Katwijk samenzangavond

Triumfatorkerk te Katwijk samenzangavondOp d.v. vrijdagavond 14 september 2018 word er een zangavond gehouden met liederen uit de bundel van Johannes de Heer in de Triumfatorkerk te Katwijk.

Aanvang en toegang Triumfatorkerk

De aanvang van het concert in de Triumfactorkerk te Katwijk is om 19:30 uur. De kerk is om 19:00 uur open. De toegang is gratis. Wel zal er een collecte worden gehouden t.b.v fonds kerkbouw Triumfatorkerk Katwijk.

U bent van harte welkom in de Triumfatorkerk op de Piet Heinlaan 7 in Katwijk aan Zee.

Medewerkenden concert Triumfatorkerk

De organist is de heer J. Vooijs. Ds P den Ouden zal toelichting geven bij de te zingen liederen.

Over het orgel

Op vrijdag 6 november 2015 werd het Verschueren-orgel in de Triumfatorkerk in Katwijk aan Zee opnieuw in gebruik genomen. Het orgel was in verband met verbouwing en uitbreiding van het kerkgebouw gedemonteerd en is na groot onderhoud met een aantal kleine wijzigingen herplaatst.

Het orgel van de toen nog gereformeerdeTriumfatorkerk wordt in 1964 gebouwd door de firma Verschueren te Heythuysen. Adviseur bij de bouw is de Haagse organist Gerard Akkerhuis. Het orgel heeft bij oplevering 25 stemmen. In 1993 wordt het orgel door Louis Kramer te Boskoop uitgebreid met een Quint 2 2/3’ op het Hoofdwerk.

Nieuwe eigenaar

Nadat de Katwijkse gereformeerden het kerkgebouw in 2010 wegens teruglopend kerkbezoek besluiten te verkopen, komt het in 2011 in handen van de plaatselijke Hersteld Hervormde Gemeente die dan nog kerkt in een sporthal. De nieuwe eigenaar breidt het kerkgebouw uit en verdubbelt het aantal zitplaatsen tot 1.000. Vanwege de verbouwing wordt het Verschueren-orgel in december 2013 gedemonteerd en opgeslagen bij Orgelmakerij Reil in Heerde. Dat biedt ook de mogelijkheid om een grotere vorm van onderhoud aan het orgel uit te voeren en de dispositie op enkele punten te wijzigen.

Onderhoudswerkzaamheden

In het kader van de onderhoudswerkzaamheden zijn alle onderdelen gereinigd en nagezien. Het leer van de ladebalgen is vernieuwd en lekkende afdichtingen in de windladen zijn vernieuwd. Klaviatuur en mechaniek zijn nagezien opnieuw afgeregeld. Met name de mechaniek behoefde correctie na sterke ontregeling door waterschade in 1997.

Van de grotere frontpijpen zijn de voetspitsen hersteld, de koperen frontpijpen in de pedaaltorens zijn voorzien van tinfolie. Met het geheel schilderen van de orgelkas heeft het instrument een hernieuwde aanblik gekregen.