Terdege Live op 25-2-2021 met Peter Wildeman

Terdege Live Donderdag 25 januari 2021 met Peter WildemanOp donderdagavond d.v. 25 februari 2021 wordt er een opnieuw een Terdege Live avond gehouden via het Youtube kanaal van de Terdege met een miniconcert van organist Peter Wildeman.

Over het evenement Terdege Live

Deze donderdag (25 februari) is het zover! Gisette van Dalen en Riekelt Pasterkamp interviewen Kees en Marlies van der Staaij en André en Relinde Flach. Hoe beleven zij deze verkiezingstijd en wat drijft hen?

Ook Peter Wildeman is in de studio aanwezig. Hij geeft een miniconcert op een vleugel.

Extra leuk: We kregen van verschillende kanten het verzoek om ook voor kinderen iets te organiseren. Vanaf 18.30 tot 19.00 uur is er daarom een speciale live-uitzending voor kinderen in de basisschoolleeftijd. En ook hier natuurlijk een leuke en spannende Kahoot! met mooie prijzen! Geef de (klein)kinderen, neefjes en/of nichtjes de Kits van 17 februari in handen. Dan gaan ze als een raket door de quiz heen!

Hoogtepunten en aanvang evenement Terdege Live

Terdege organiseert donderdag 25 februari weer een Live Event. De hoogtepunten van het programma: Riekelt Pasterkamp interviewt Kees van der Staaij en André Flach. Gisette van Dalen gaat in gesprek met hun vrouwen Marlies van der Staaij en Relinde Flach. Peter Wildeman hoopt een miniconcert te geven (vleugel). En uiteraard weer een spannende Kahoot! quiz.

De aanvang van Terdege Live is 19:30 uur. De speciale uitzending van Kits Live begint om 18:30 uur.

Over Peter Wildeman organist van het miniconcert

Peter Wildeman is geboren te Lisse in 1972.Hij begon zijn orgellessen op 7-jarige leeftijd bij Leen Schippers.

Na de lagere school werd hij al organist bij diverse koren, zoals het meisjeskoor de Jonge Lofstem en mannenkoor Datheen. Jan Bonefaas in Gorkum leerde Peter de beginselen van het componeren, terwijl Nan de Cock (pianodocente uit Lisse) Peter aanleerde dat pianotechniek anders is dan orgeltechniek. Tijdens de Meao-periode in Amersfoort kreeg Peter wekelijks koordirectielessen van Cees het Jonk. Tegelijkertijd zanglessen op de muziekschool te Lisse. Op de Schumann-Akademie in Amsterdam kreeg zijn ontwikkeling een verdieping.

Door de Vereniging Organisten Gereformeerde Gemeente werd hij gekozen als kerkorganist in de Gereformeerde Gemeente te Lisse.

Vanaf zijn 20e dirigeerde Peter diverse koren. Momenteel is hij dirigent van de volgende koren: Jongerenkoor Lois, Jongerenkoor Ons Eiland, Het Hollands Jongerenkoor, Jong Mannenkoor Salomo, Jong Dameskoor Shira, Amazing Grace Choir, Jongerenkoor Cantilena en Jeugdkoor Asaf uit Werkendam.

Hij is begeleider bij diverse koren zoals het Groot Klassiek Koor en het Groot Reformatiekoor.koren Deo Juvante uit Kesteren.

Samen met Joost van Belzen treedt hij zeer regelmatig als muzikaal duo op. Als directeur van uitgeverij Interclassic Music brengt hij jaarlijks zoʼn 25 cdʼs op de markt, niet alleen van hemzelf maar ook van andere musici. Peter heeft als slogan: ʻZelf heb ik een kans gehad, die misgun ik andere, jongere musici ook niet.ʻ Peter Wildeman zijn muziek wordt all over the world gehoord, maar bijzonder in Nederland. Zijn muziek wordt zeer regelmatig uitgezonden op de (digitale) media.

Peter is kerkorganist in de Ger. Gemeente van Tholen, waar hij het prachtige van Oeckelen-Steendam- orgel bespeelt. Peter geeft jaarlijks een groot aantal internationale concerten. Jaarlijks geeft hij een tour in Canada en de USA. Daarnaast doet hij landen aan als Belgie, Frankijk, Duitsland, Tsjechie, maar ook landen als Israël en Groot Britannie. Het instrumentale album: wereldberoemde instrumentale melodieën, werd met goud bekroont, en is inmiddels platina. Dankzij de digitalisering zijn al Peters Cd-albums digitaal te beluisteren via Familystream.