Ruim 1700 mannen zingen psalmen op hele noten in Katwijk aan zee

Ruim 1700 mannen zingen psalmen op hele noten in Katwijk aan zeeOp D.V. vrijdag 27 oktober 2023 en zaterdag 28 oktober 2023 zingen ruim 1700 mannen psalmen op hele noten tijdens de mannenzang in Katwijk aan Zee.

Over ruim 1700 mannen die zingen in Katwijk aan Zee

De ‘Katwijkse Mannenzang’ is een uniek jaarlijks terugkerend evenement waar ruim 1700 mannen-stemmen samen zingen. Al ruim 25 jaar 100% genieten, samen zingen tot eer van God. De grote verzameling stemmen die massaal een stevig stemgeluid voortbrengt in combinatie met begeleiding van organist Marco den Toom op het ‘Van den Heuvel-orgel’ is heel indrukwekkend.

Zangcultuur die alleen in Nederland te vinden is met ruim 1700 mannen

De jaarlijkse ‘Katwijkse Mannenzangavonden’  met ruim 1700 mannen zijn een traditie geworden maar ook een vorm van ‘cultuur’ die alleen in Nederland te vinden is. Van de psalmen, gezangen en geestelijke liederen in het voorjaar en de hele noten psalmzang in het najaar worden cd-opnamen gemaakt zodat iedereen ook thuis en onderweg verder kan genieten. De muziek heeft velen troost en steun gebracht in moeilijke tijden. Er zijn al vele duizenden CD’s verkocht waarvan de opbrengst naar goede doelen met een christelijke achtergrond.

Aanvang en toegang van de ruim 1700 mannen die zingen in Katwijk aan Zee

Voor de beide avonden zijn e-tickets verkocht in de voorverkoop met ruim 1700 mannen die zingen in de Nieuwe kerk van Katwijk aan Zee. Inmiddels zijn deze e-tickets uitverkocht.

Op vrijdagavond 27 oktober 2023 begint de avond om 19:45 uur. De kerk gaat dan om 19:00 uur open. Tijdens deze avond zal er zoals de afgelopen jaren gebruikelijk is geweest ook tegenstem worden gezongen.

Op zaterdagavond 28 oktober 2023 zal de tweede avond mannenzangavond gehouden worden met ruim 1700 mannen. Deze avond begint om 18:45 uur. De kerk zal dan vanaf 18:00 uur open zijn.

De dirigent tijdens deze mannenzangavond is Bert Noteboom. De organist is zoals de afgelopen jaren gebruikelijk Marco den Toom.

Youtube uitzending 1700 mannen zingen

Tijdens de zaterdagavond wordt er een Livestream uitgezonden  van ruim 1700 mannen in de Nieuwe kerk van Katwijk op het Youtube kanaal van de Mannenzang Katwijk via: https://www.youtube.com/@MannenzangKatwijkOfficial. Jong en oud is van harte welkom om deze avond mee te beluisteren en mee te beleven met dirigent Bert Noteboom en de organist Marco den Toom

Cd-opnamen Mannenzang Katwijk

Wilt u oude cd opnamen bestellen van de mannenzang in Katwijk dat is mogelijk vanaf € 6,95 per cd via: www.refoshop.eu. Meer informatie over de opgenomen cd’s vindt u hier.