Oude kerk te Zwijndrecht Dutch Baroque plays Dutch Baroque

Grote kerk te Zwijndrecht Dutch Baroque plays Dutch BaroqueOnder de titel ‘Dutch Baroque plays Dutch baroque’ brengen leden uit het Dutch Baroque Orchestra op vrijdagavond 15 oktober 2021 werken van bekende en onbekende 18e-eeuwse Nederlandse Barokcomponisten ten gehore.

Aanvang en toegang Oude kerk te Zwijndrecht

U bent van harte welkom op vrijdagavond 15 oktober 2021 om 20:00 uur bij Dutch Baroque plays Dutch Baroque in de Oude kerk op de Kerkstraat 49 te Zwijndrecht. De toegang van kinderen onder de 12 jaar is gratis. Kinderen van 12 tot en met 18 jaar betalen €5,00 per persoon voor de toegang. De toegangsprijs voor volwassenen is €15,00 per persoon.

De kaartverkoop loopt via de website: www.dutchbaroque.nl.

Nederlandse Barokcomponisten

Tijdens deze avond in de Oude kerk te Zwijndrecht zullen werken ten gehore gebracht worden van Nederlandse Barokcomponisten zoals De Fesch, Ruppe, Hellendaal en Ruloffs. Het programma duurt een uur en wordt uitgevoerd op authentieke instrumenten

Lang werden Nederlandse componisten als middelmatig beschouwd. Natuurlijk was J.P. Sweelinck een bekende naam maar lang werd er weinig muziek van hem gespeeld of gezongen. Gelukkig wordt de belangstelling voor oude Nederlandse muziek steeds groter. Toch is er nog veel oude muziek die weinig op concertprogramma’s klinkt. Onder de titel ‘Dutch Baroque plays Dutch baroque’ brengen leden uit het Dutch Baroque Orchestra bekende en onbekende 18e-eeuwse componisten naast elkaar in één programma. Natuurlijk klinkt in dit Sweelinck-jaar ook muziek van deze grote meester. De componisten van dit concert geven een kleurrijk beeld van wat er zoal in de 18e eeuw in ons land gepubliceerd en vooral gespeeld werd. Gerard de Wit: “Dit programma is het bewijs van hun voortreffelijke muziek.”

Programma in de Oude kerk te Zwijndrecht

Tijdens het concert zal op 15 oktober 2021 met het thema Dutch Baroque plays Dutch Buroque in de Oude kerk te Zwijndrecht zullen de onderstaande nummers ten gehore worden gebracht.

J.P. Sweelinck (1562-1621) Malle Sijmen, Toccata XVI in a-klein
P. Hellendaal (1721-1799) Sonate in d voor viool en B.C. (opus 4 no. 3)
C.F. Ruppe (1753-1826) Sonate in G voor traverso en concerterend klavecimbel (opus 11 no. 2)
B. Ruloffs (1741-1801) Sonate in G voor viool, cello en concerterend klavecimbel (opus 1 no. 1)
V.H. Focking (?-1796) Sonate in D voor traverso en B.C. (opus 1 no. 5)
W. de Fesch (1687-1761) Triosonate in g voor traverso, viool en B.C. (opus 7 no. 4)

Uitvoerenden

Onder artistieke leiding van Gerard de Wit (klavecimbel) treden ook op Ivan Iliev (viool), Kristen Huebner (traverso), Anne Linde Visser (cello).

Gerard de Wit

Gerard de Wit is als artistiek leider van Dutch Baroque één van de jongere oude muziek-pioniers van dit moment. Als organist, klavecinist en dirigent wil hij ambassadeur zijn voor de oude muziek. Daarbij heeft het werk van Johann Sebastian Bach een centrale plek. Voor Gerard de Wit staat de vitale uitvoeringspraktijk van oude muziek voorop. Met Dutch Baroque gaf hij succesvolle uitvoeringen van de Hohe Messe en de Matthäus Passion en Messiah.