Musici Vincent de Vries uit Seoul (Zuid-Korea)

Op deze informatiepagina vindt u de meest actuele informatie over Vincent de Vries en de concerten die hij in Nederland geeft. Elk jaar komt Vincent één of meerdere keren over vanuit Seoul om een aantal concerten te geven. Zo ook in 2019.

Dit jaar geeft Vincent verschillende concerten en bespeelt hij weer prachtige orgels zoals het Hinsz-orgel in de Kamper Bovenkerk, het Knol-orgel van de Grote Kerk te Hasselt, het Flentrop-orgel van de Grote Kerk te Schiedam, het van den Heuvel-orgel in de Nieuwe Kerk van Katwijk, het Strümphler-orgel in de Eusebiuskerk te Arnhem, het Bätz-orgel van de Domkerk te Utrecht en het Bätz-orgel van de Evangelisch Lutherse kerk te Den Haag. Daarnaast zullen nog tal van andere orgels worden bespeeld.

vincent de vries

Vincent heet u heel hartelijk welkom op zijn concerten!

Vincent de Vries werd geboren in 1969 te Scheveningen en kreeg op 4-jarige leeftijd van zijn moeder de eerste pianolessen. Toen hij 10 jaar was, deed hij toelatingsexamen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Een jaar later kreeg hij een studiebeurs waardoor hij bij de Franse pianist Janine Dacosta les kon nemen. Op 12-jarige leeftijd nam de pianist Theo Bruins hem onder zijn hoede. Naast hoofdvak piano studeerde Vincent ook hoofdvak orgel bij Wim van Beek en Bert Matter. Op 15-jarige leeftijd debuteerde hij als concertorganist.

vincent de vries

Na zijn diploma "Uitvoerend Musicus" in 1993 aan het Koningklijk Conservatorium in Den Haag stelde Jerome Rose hem in staat om met een studiebeurs aan de Bowling Green University (Ohio, USA) te studeren voor de titel "Master of Music". Daarna studeerde hij nog twee jaar aan de Indiana University Bloomington voor het "performance certificate". Na het behalen van de Doctorstitel in 2004 aan de University of Texas at Austin werd Vincent Assistant Professor en Director of Collaborative Piano aan de Baylor University te Waco (Texas).

Sinds september 2010 is Vincent benoemd tot "Professor of Piano and Collaborative Piano" aan de Yonsei University in Seoul, een van de meest vooraanstaande universiteiten in Zuid-Korea. Tevens geeft hij recitals en masterclasses aan de universiteiten in Amerika en Azië.

Op zijn 15e jaar maakte Vincent 2 langspeelplaten in de Evangelisch-Lutherse Kerk en de Grote Kerk te Den Haag, gevolgd door 9 cd's: Oude Kerk Amsterdam (2), Domkerk Utrecht (2), Grote Kerk Maassluis, Bovenkerk Kampen, St. Martin Dudelange (Lux), St. Gudula Rhede (D) en de St. Aposteln Keulen (D). Tevens maakte Vincent 5 cd's bij MSR Classics (piano/harpsichord).

Vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelmuziek werd Vincent in 2003 door de Société Académique "Arts-Sciences-Lettres" te Parijs onderscheiden met de zilveren medaille.

De komende orgelconcerten zijn:

28sep19:30Grote kerk van Dordrecht orgelconcert met Vincent de VriesGrote kerk, Dordrecht

Via het onderstaande contactformulier kunt u contact opnemen met Vincent de Vries.


captcha

www.orgelconcertenvincentdevries.nl