Jongenssopraan Marijn van de Have en Duo 4 handen

Jongenssopraan Marijn van de Have met Duo 4 handenOp D.V. zaterdagavond 14 augustus 2021 wordt er een online concert uitgezonden met Jongenssopraan Marijn van de Have en Duo 4 handen.

Aanvang concert met Jongenssopraan Marijn

De aanvang van het online concert vanuit de Grote kerk te Tholen met de Jongenssopraan Marijn is om 20:00 uur. Het concert is gratis te bekijken via het Youtube kanaal van Duo 4 handen en Peter Wildeman. Volg dit concert via: www.4handen.nl. Een donatie voor de uitzending wordt op prijs gesteld.

Medewerkenden aan het concert met Jongenssopraan Marijn

Aan het concert wordt medewerking verleend door Jongenssopraan Marijn van der Have. Verder wordt er medewerking verleend door Jolanda van de Wege op de panfluit en Duo 4 handen bestaande uit Peter Wildeman en Joost van Belzen die op orgel, piano en synthesizer zullen spelen.

Over Joost van Belzen

Joost van Belzen werd op 16 augustus 1988 geboren in het Zeeuwse dorp Krabbendijke. Al snel bleek dat Joost een grote liefde had voor het orgel. Op 7-jarige leeftijd ontving hij dan ook zijn eerste orgellessen van Cees van der Hart.

Al op jonge leeftijd werkte hij mee aan concerten. Op 12-jarige leeftijd werd Joost tot kerkorganist benoemd in Kruiningen. Op 15- jarige leeftijd werd Kees van Eersel zijn orgelmeester.

Koren

Joost is als organist en pianist verbonden aan diverse koren zoals het Het Hollands Jongerenkoor.

Daarnaast is Joost dirigent van Mannenkoor Elim uit ’s-Gravenpolder, Chr. Gemengd Eilandenkoor uit Zierikzee, Mannenkoor D.E.V. uit Barendracht, Christelijke Zangvereniging Deo Juvante uit Kesteren, Mannenkoor Soli Deo Gloria uit Rhenen en Het Hollands Mannen Ensemble.

Samenwerkingen

Joost werkt veelvuldig samen met Peter Wildeman. Zij vormen samen het duo “4-handen”. In maart 2008 is hun eerste CD opgenomen. In juli 2009 gaf het duo een concert in de USA. Verder speelt Joost veelvuldig in binnen en buitenland. Hij gaf concerten in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Canada en Amerika. De meest bijzondere ervaringen zijn voor Joost de concerten in de Dom van Keulen en de St. Eustache in Parijs.

Docentschap

Joost is ook werkzaam als muziekdocent op het Gomarus Scholengemeenschap in Zaltbommel. en werkt voor uitgeverij W&B. Joost studeerde aan de Schumann Akademie in Utrecht. Tegenwoordig studeert hij aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten.