Hervormde kerk te Kapelle cd presentatie Dan wordt ik stil

Hervormde kerk te Kapelle cd presentatie Dan wordt ik stilHet Chr. Samengesteld Mannenkoor Zeeland (CSMZ) hoopt op zaterdag 5 oktober 2019 de nieuwe CD te presenteren in de Hervormde kerk te Kapelle. De CD is opgenomen in de Gertrudiskerk te Bergen op Zoom en heeft de titel “Dan word ik stil” gekregen.

Over het cd presentatieconcert in de Hervormde kerk te Kapelle

Op de CD zijn geestelijke liederen en psalmen te beluisteren gezongen door het ruim 120 leden tellende mannenkoor.

Daarnaast zijn er ook een tweetal muzikale intermezzo’s te beluisteren. Deze CD is de vierde soloalbum die het koor in de ruim tien jaar dat zij bestaan uit gaat geven en de wens van bestuur en leden is dat deze cd in vele huiskamers beluisterd zal gaan worden.

Medewerkenden cd presentatieconcert in de Hervormde kerk te Kapelle

Tijdens dit presentatieconcert zal het koor diverse nummers van de te presenteren album uitvoeren en zij worden hierbij muzikaal begeleid door Martin Weststrate als organist. Daarnaast wordt medewerking verleend door Jolanda van de Wege op de panfluit) en Martin Zonnenberg op de vleugel. Uiteraard is er ook weer voldoende samenzang in het programma opgenomen zodat het een veelzijdige avond beloofd te worden.

Aanvang en toegang in de Hervormde kerk te Kapelle

De avond in de Hervormde kerk te Kapelle begint om 19.30 uur en de toegang is vrij, wel wordt er gecollecteerd t.b.v. de onkosten. Na afloop van dit concert is de nieuwe CD verkrijgbaar voor het bedrag van € 15,00.

Over Martin Weststrate

Martin Weststrate is geboren in 1973 te Kloetinge. Hij volgde zijn muziekopleiding aan de Zeeuwse Muziekschool te Goes waar hij alle diploma’s voor orgel behaalde.

Regelmatig wordt hij als begeleider van jongeren-, gemengde- en mannenkoren gevraagd om mee te werken aan uitvoeringen en geluidsopnamen. Inmiddels heeft hij aan een groot aantal CD-opnamen meegewerkt. Het begeleiden van samenzang heeft zijn voorliefde. Ook hiervan zijn CD’s opgenomen, o.a. de bekende serie “Psalmzang”. Zowel in binnen- als buitenland werden vele orgels door hem bespeeld.

In 2006 gaf hij onder meer medewerking aan een concertreis door Canada. Sinds zijn 15e levensjaar is hij kerkorganist.

Vanaf 2001 is hij één van de organisten van de Gereformeerde Gemeente in Krabbendijke. Hij is jarenlang als vaste organist verbonden geweest aan jongerenkoor “Mattanja” uit Goes en jeugdkoor “Mattithja” uit Krabbendijke. Martin is vanaf 2009 als organist verbonden aan het Chr. Samengesteld Mannenkoor Zeeland. ZIjn fijne wijze van begeleiden en zijn manier van samenwerken met de dirigent was de reden om hem in 2013 te vragen om organist te worden van het CSMZ, een vraag die hij net als de dirigent direct positief beantwoorde.