Gorinchem in de Grote kerk livestream concert 25 juni 2020

Gorinchem in de Grote kerk livestream concert 25 juni 2020Sietze de Vries, Arjan Versluis en Rien Donkersloot in concert vanuit de Grote Kerk te Gorinchem

Op donderdagavond 25 juni 2020 om 20:30 uur is er een live – stream concert vanuit de Grote Kerk te Gorinchem.

Over het concert in de Grote kerk van Gorinchem

Maar liefst drie organisten geven met elkaar een concert op het prachtige Bätz – Witte orgel.

De titularis van de Grote Kerk en tevens stadsorganist van Gorinchem Arjan Versluis, Rien Donkersloot, organist van de Joriskerk te Amersfoort en Sietze de Vries, organist van de Martinikerk te Groningen gaan voor u spelen.

Deze toporganisten spelen literatuur ( diverse stijlperioden ) en gaan ook alle 3 improviseren. Alle drie de organisten zijn ook goede improvisatoren.

De musici laten de diverse klankkleuren en mogelijkheden van het orgel zo goed mogelijk aan u horen.

U kunt het concert live beluisteren op donderdag 25 juni 2020 vanaf 20:30 uur via het Youtube kanaal van Rien Donkersloot www.riendonkersloot.nl.

Van harte welkom! Mis dit unieke concert niet!

Over Sietze de Vries

ietze de Vries is internationaal werkzaam als concertorganist en kerkmusicus. Hij ontving zijn orgelopleiding onder anderen van Wim van Beek en Jos van der Kooy. Bij laatstgenoemde docent studeerde hij eveneens improvisatie, net als bij de illustere Jan Jongepier. Naast zijn bachelor en master diploma’s, is hij in het bezit van de bevoegdheidsverklaring I Kerkmuziek en de aantekening improvisatie.

Tijdens en na zijn studie aan de conservatoria van Groningen en Den Haag maakte hij naam door niet minder dan vijftien prijzen te winnen bij diverse orgelconcoursen. Een afsluitend hoogtepunt van deze periode was het winnen van het internationale improvisatieconcours te Haarlem in 2002.

In het nieuwe millennium nam de carrière van Sietze de Vries ook internationaal een hoge vlucht: hij concerteert, doceert en jureert in vele Europese landen, maar ook in de Verenigde Staten, Canada, Rusland, Zuid-Afrika en Australië. Als docent is hij verbonden aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en hij is organist van de Groningse Martinikerk als opvolger van Wim van Beek. In zijn functie van artistiek leider van het Orgel Educatie Centrum Groningen, promoot hij het historische orgelbezit van de provincie, met als uitvalsbasis de Petruskerk te Leens.

Naast zijn werk als concerterend en docerend organist, is Sietze de Vries internationaal actief als excursieleider, geeft hij lezingen en masterclasses, maakt hij mediaproducties en produceert hij speciale kinderprogramma’s rondom het orgel. Zijn betrokkenheid bij het ontwikkelen van jong talent blijkt ook uit het feit dat hij vaste begeleider is van de bekende Roden Girl Choristers (Koorschool Noord Nederland). Artikelen van zijn hand over kerkmuziek, orgelbouw en improvisatie verschijnen regelmatig in diverse internationale bladen.