De Doelen van Rotterdam eindejaarsconcert avond 2019

De Doelen van Rotterdam eindejaarsconcert avond 2019Op vrijdagavond 27 december 2019 wordt er in De Doelen van Rotterdam het eindejaarsconcert gehouden.

Aanvang en toegang concert De Doelen van Rotterdam

De aanvang van het eindejaarsconcert in de Doelen van Rotterdam is 19:30 uur. De toegangsprijs is €23,50 per persoon. Er zal een collecte worden gehouden ten behoeve van de Jeugdbond van de Gereformeerde Gemeente.

U bent van harte welkom in de Doelen op het schouwburgplein 50 in Rotterdam.

Medewerkenden De Doelen van Rotterdam

Aan het concert in de Doelen van Rotterdam wordt medewerking verleend door het Hollands Jongerenkoor 10 onder leiding van Peter Wildeman. Het Hollands Jongerenkoor viert dit jaar het 10-jarig bestaan. Daarnaast wordt er medewerking verleend door het Groot Samengesteld mannenkoor. Dit koor bestaat uit de mannenkoren Elim,  DEV, Deo Juvante en Selah. Dit samengesteld mannenkoor staat onder leiding van Joost van Belzen.

Als musici werken mee het Amsterdams strijkorkest en het Hollands Jongerenkoor orkest met medewerking van Robert Cekov.  De solisten zijn Willemijn de Munnik en Nathanael Middelkoop. Wilhelm Groenendijk bespeelt de trompet. Mark Brandwijk bespeelt de piano. Peter Wildeman en Joost van Belzen bespelen het orgel. Jaap Klootwijk bespeelt de pauken. De opening en de sluiting zijn in handen van dominee M. Karens.

Over Joost van Belzen

Joost van Belzen werd op 16 augustus 1988 geboren in het Zeeuwse dorp Krabbendijke. Al snel bleek dat Joost een grote liefde had voor het orgel. Op 7-jarige leeftijd ontving hij dan ook zijn eerste orgellessen van Cees van der Hart.

Al op jonge leeftijd werkte hij mee aan concerten. Op 12-jarige leeftijd werd Joost tot kerkorganist benoemd in Kruiningen. Op 15- jarige leeftijd werd Kees van Eersel zijn orgelmeester.

Koren
Joost is als organist en pianist verbonden aan diverse koren zoals het Het Hollands Jongerenkoor.

Daarnaast is Joost dirigent van Mannenkoor Elim uit ’s-Gravenpolder, Chr. Gemengd Eilandenkoor uit Zierikzee, Mannenkoor D.E.V. uit Barendracht,  Christelijke Zangvereniging Deo Juvante uit Kesteren, Mannenkoor Soli Deo Gloria uit Rhenen en Het Hollands Mannen Ensemble.

Samenwerkingen
Joost werkt veelvuldig samen met Peter Wildeman. Zij vormen samen het duo “4-handen”. In maart 2008 is hun eerste CD opgenomen. In juli 2009 gaf het duo een concert in de USA. Verder speelt Joost veelvuldig in binnen en buitenland. Hij gaf concerten in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Canada en Amerika. De meest bijzondere ervaringen zijn voor Joost de concerten in de Dom van Keulen en de St. Eustache in Parijs.

Docentschap
Joost is ook werkzaam als muziekdocent op het Gomarus Scholengemeenschap in Zaltbommel. en werkt voor uitgeverij W&B. Joost studeerde aan de Schumann Akademie in Utrecht. Tegenwoordig studeert hij aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten.