Concert voor bijzondere noden vluchtelingen op Lesbos

Concert voor Bijzondere Noden vluchtelingen op LesbosOp d.v. zaterdagavond 24 april 2021 wordt er een concert gehouden voor bijzondere noden van de Gereformeerde Gemeenten en in het bijzonder de vluchtelingen op Lesbos.

Aanvang van het concert voor bijzondere noden.

De aanvang van het concert voor bijzondere noden die de vluchtelingen op Lesbos hebben is om 19:30 uur. U kunt u gift voor het goede doel de vluchtelingen in Lesbos overmaken via de QR code die u vindt naast de livestream. De livestream kunt u vinden op: https://gergemnunspeet-livestream.nl/concert/

Programma voor bijzondere noden

Tijdens deze zangavond worden er verschillende liederen gezongen en ter gehore gebracht. Dit zijn zowel vaderlandse liederen als geestelijke liederen en psalmen.

Medewerkenden concert bijzondere noden.

Aan het concert voor bijzondere Noden om de vluchtelingen in Lesbos verder te kunnen helpen wordt medewerking verleend door Kinderkoor Kinderklanken uit Nunspeet onder leiding van Petra van de Beek. Ook wordt er medewerking verleend door kinderkoor Cantilena onder leiding van Cor Ploeg. Corrie Wielink bespeelt de viool. Henriette Bronkhorst speelt op de dwarsfluit en Cor Ploeg bespeelt de piano. Henk Jan Pap bespeelt het orgel en de piano.

Over Henriette Bronkhorst

Ik ben geboren in het jaar 1990 en kom uit Renswoude. In 2017 ben ik getrouwd met Gerrald Bronkhorst en nu wonen wij in Nunspeet. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als Assistent Accountant. In mijn vrije tijd ga ik graag naar concerten of maak ik zelf muziek.

Al op jonge leeftijd ben ik begonnen met dwarsfluit spelen. Na het behalen van mijn D – Diploma aan de muziekschool van Scherpenzeel ben ik lessen gaan volgen bij Marjolein de Wit in Groot – Ammers. Hier volg ik momenteel nog steeds met veel plezier mijn lessen.

Ik was eerste fluitist in het Nijmeegs Studenten orkest van 2013 t/m 2018. Tevens val ik regelmatig in bij andere orkesten. Regelmatig verleen ik als fluitist mijn medewerking aan concerten met mannenkoren, gemengde koren en kinderkoren zo ook aan het koor van mijn man: Het Veluws Mannenkoor.

Samen met Gerrald vorm ik een duo en hebben we in 2017 onze eerste cd opgenomen met psalmbewerkingen.

Over Cor Ploeg

Cor Ploeg ontving zijn orgellessen van Jan Zwanepol en Harry Hamer.  Vervolgens studeerde hoofdvak Orgel aan het Conservatorium te Zwolle bij Dorthy de Rooy en Harm Jansen. Daarnaast studeerde hij de bijvakken Piano, Koordirectie, Gregoriaans en Kerkmuziek.

Als dirigent is hij verbonden aan een vijftal koren. Samen met zijn vrouw, Katja Vinogradskaya, heeft hij een uitgebreide lespraktijk in Genemuiden en Staphorst. Daarnaast schrijft Cor muziek voor koor en klein orkest.