Cd Psalmzang vanuit Dordrecht – deel 2 met organist André Nieuwkoop

Cd Psalmzang vanuit Dordrecht – deel 2 met organist André NieuwkoopDe cd Psalmzang vanuit Dordrecht – deel 2 is een nieuwe cd die opgenomen is met massale samenzang van niet-ritmische psalmen in de Augustijnenkerk van Dordrecht met de organist André Nieuwkoop.

Over André Nieuwkoop

André Nieuwkoop werd in 1990 geboren. André werd geboren te Werkendam.

Op jeugdige leeftijd bleek al zijn muzikale aanleg en interesse. Als klein jongetje keek hij in kerken met ontzag naar die grote orgels. Thuis met oefenen en goed luisteren heeft hij zich de kunst van het orgelspelen aangeleerd. Met af en toe wat orgellessen op advies van verschillende mensen zocht André Nieuwkoop toch zelf zijn eigen weg in orgelland met een geheel eigen stijl. De inspiratie om te improviseren komen spontaan naar voren in zijn liefde en interesse voor de orgels.

Na afwisselend te hebben gewerkt in de binnenvaart en bij de Koninklijke Marine is André nu werkzaam bij Politie Rotterdam.

De Psalmzangavonden blijft hij combineren met zijn werk bij de Politie. Deze avonden worden vanuit het hele land, maar ook van daarbuiten door jong en oud bezocht.

Diverse CD’s en solo CD’s zijn er inmiddels verschenen vanuit Zaltbommel, Dordrecht, Gorinchem, Goes en Kampen. De wens van André Nieuwkoop is dat het orgelspel en de samenzang mag leiden tot eeuwige zegen.

Tracklist

Op deze nieuwe cd met massale samenzang van niet-ritmische psalmen vanuit de Augustijnenkerk te Dordrecht speelt André Nieuwkoop op het orgel en werden de onderstaande psalmen gezongen.

1. Psalm 108 vers 1 en 2
2. Psalm 25 vers 8 en 10
3. Psalm 23 vers 1 en 2
4. Orgelkoraal Psalm 134 met aansluitend samenzang vers 2 en 3
5. Orgelimprovisatie Psalm 105 met aansluitend samenzang vers 3 en 5
6. Psalm 103 vers 2 en 3
7. Psalm 49 vers 1 en 3
8. Psalm 116 vers 2, 3, 7 en 11
9. Psalm 89 vers 7 en 8

De prijs van deze cd is slechts € 14,95 per stuk.

Bestel deze cd nu

Over het orgel in de Augustijnenkerk te Dordrecht

In de Augustijnenkerk stond in het midden van de zestiende eeuw reeds een orgel, waarvan niet bekend is hoe groot het was en hoe het er uit heeft gezien. Het werd in de zeventiende eeuw gemoderniseerd en in 1775 vervangen door een orgel van H.H. Hess. Het Hess-orgel werd in 1899 vervangen door het huidige Maarschalkerweerd-orgel.