Andre van Vliet geeft concert Grote kerk Vollenhove

Andre van Vliet geeft concert Grote kerk VollenhoveOp vrijdagavond 19 juli 2019 wordt er in de grote kerk te Vollenhove een orgelconcert gehouden met organist Andre van Vliet

Aanvang en toegang orgelconcert met André van Vliet

De aanvang van het orgelconcert met Andre van Vliet is 20:00 uur. De toegangsprijs voor volwassenen is €10,00 per persoon. Voor kinderen tot en met 15 jaar is de toegang gratis.

U bent van harte welkom in de Grote kerk op het Kerkplein 4 te Vollenhove.

Over Andre van Vliet

André van Vliet werd geboren op 18 augustus 1969 in Benschop. Op 9-jarige leeftijd begeleidde hij de kerkdiensten in zijn woonplaats. Lessen volgde hij bij Gijsbert Lekkerkerker en de bekende organist Herman van Vliet, die hem ook de liefde voor de met name Franse romantiek bijbracht. Op het Utrechts Conservatorium studeerde André bij Nico v.d. Hooven, Jan Welmers en Jan Raas, alwaar in 1991 het diploma werd behaald.

Ondertussen bleven zijn activiteiten niet onopgemerkt en inmiddels reist hij wekelijks het land door als begeleider van koren of als solist. Zo concerteerde hij in veel belangrijke orgelseries in Nederland, maar ook daar buiten, speelde voor radio en TV en maakte 7 solo-albums.

In combinatie met andere vocalisten en instrumentalisten worden zeer veel optredens verzorgd. Te noemen valt de combinatie orgel/ vleugel, waarin André samen met Jan Lenselink een zeer verrassend en vernieuwend programma brengt. Met het trompetduo Arjan en Edith Post wordt ook veel opgetreden. En met sopraan Marjo van Someren zijn al tal van recitals gegeven.

Als dirigent is André verbonden aan een aantal koren:

Herv. Gem. Zangver. ‘Vox Jubilans’ uit Waddinxveen

Projectkoor ‘Oriolus’ uit Maarn

Mannenensemble ‘Cantare’ uit Woudenberg

Ook als componist is André actief. Zo verschenen er van zijn hand een drietal cantates/oratoria met teksten van Henriëtte Maaijen:
– David, de man naar Gods hart
– Tot leven geroepen (Passie-Pasen)
– In mensen een welbehangen (Kerst)
Ook als gastdirigent bij scratchactiviteit wordt zijn inzet vaak gevraagd.

In 2009 mocht André zijn 25-jarig organistenjubileum vieren, hetgeen gepaard ging met een aantal bijzondere concerten. Zowel als solist als met muzikale vrienden. Ook verscheen er een CD met speciaal voor dit jubileum nieuw geschreven koraalbewerkingen, opgedragen aan de jubilaris.

Voor Johannus-orgelbouw uit Ede verzorgt André de maandelijkse ‘muzikale handreiking’, alsmede een aantal andere promotie-activiteiten. Al met al een muzikaal leven op een breed terrein. Maar niet te vergeten is één van de belangrijkste activiteiten de wekelijkse eredienst in zijn woonplaats Polsbroek. Want gemeentezang in je eigen kerk, blijft één van de mooiste opdrachten.