Nieuw-Lekkerland benefietconcert

Nieuw-lekkerland BenefitconcertIn Nieuw-lekkerland wordt op donderdag 29 juni 2017 een benefietconcert gehouden. Waarvan de opbrengst bestemd is voor zorgboederij Home sweet Home in Uganda.

Aanvang en Plaats

Het concert wordt gehouden in de Rehobothkerk op de Planetenlaan 30 in Nieuw-Lekkerland. De aanvang van het concert is 20:00 uur. De verkoop van kaarten aan de kerk kost €7,50. In de voorverkoop kosten kaarten €6,00 en zijn te bestellen via: info@praisehim.nl.

Medewerkenden

Aan het concert werken mee: Christelijk gemengd Drechtstredenkoor Praise Him en onder leiding van Jan Quintes Zwart. Verder werkt ook het christelijk jeugdkoor onder leiding van Vincent van Dam. Het orgel wordt bespeelt door Vincent van Dam. De Piano wordt bespeelt door Kees de Bruin.

Ontstaan van Praise Him

In 1992 is bij Martin Zonnenberg en Jan de Haan het idee ontstaan om een groot gemengd koor op te richten in het Drechtstedengebied. Dit duo werkte inmiddels samen aan het EO-TV programma ‘Nederland Zingt’.

Er werden contacten gelegd om de oprichting voor te bereiden. Deze mensen vormden de basis van het bestuur.

Een brochure werd samengesteld waarin direct al data genoemd werden: de eerste repetitie-avond, het eerste concert in de Grote Kerk van Dordrecht, de eerste CD-opname én een TV-opname.

Het koor moest inzetbaar zijn bij concerten en evenementen in de grote(re) kerken van Nederland en zou gaan werken met bekende musici.

Martin Zonnenberg vond (en vindt) het een uitdaging om juist met een groot koor kwaliteit te brengen.

Over Jan Quintes Zwart

Hij is geboren in 1957 te Emmen.

Zijn eerste lessen ontving hij van zijn vader Willem Hendrik Zwart, organist van de Bovenkerk te Kampen en later van de Kamper pianopedagoge Corrie Nijkamp.
Vervolgens volgde hij orgel-, piano- en theorielessen aan de Kamper Muziekschool bij Henk Sleurink en Henk Bos.
Aan de Muziekpedagogische Academie te Leeuwarden volgde hij directielessen HaFaBra bij Piebe Bakker en Marcus Veenstra.
In eerste instantie was hij werkzaam als opnametechnicus en producer bij platenmaatschappij Mirasound vervolgens producer, label- en studiomanager bij Dureco Weesp en Strengholt Naarden.

Tegenwoordig is hij onafhankelijk producent voor CD en DVD producties en er zijn ook een aantal CD’s van ons koor door hem geproduceerd. Ook is hij dirigent van verschillende koren.

 

In 2009 vierde hij zijn 25 jarig jubileum als dirigent en werd hij benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Tenslotte kunnen we nog vermelden dat Jan Quintus Zwart getrouwd is en drie kinderen heeft in de leeftijd van 19 tot 26 jaar.