December, 2020

26dec19:3021:00Sfeervol kerstconcert in de Grote kerk te TerneuzenGrote kerk, Terneuzen

Meer

Details

Sfeervol kerstconcert in de Grote kerk te TerneuzenOp d.v. 2e kerstdag 26 december 2020 wordt er een sfeervol kerstconcert gehouden in de Grote kerk te Terneuzen.

Aanvang en toegang sfeervol kerstconcert

De aanvang van het sfeervol kerstconcert in de Grote kerk te Terneuzen is 19:30 uur. De toegangsprijs voor volwassenen is €8,00 per persoon. De toegang voor kinderen tot en met 14 jaar is gratis.

U bent van harte welkom in de Grote kerk op de Noordstraat 62 te Terneuzen.

Medewerkenden sfeervol kerstconcert

Aan het sfeervol kerstconcert in de Grote kerk te Terneuzen wordt medewerking verleend door Arjan, Matthijs en Neline Breukhoven die instrumentale klanken laten horen op orgel, piano en blokfluiten.

Over Arjan Breukhoven

Arjan Breukhoven werd op 18 mei 1962 geboren.

Aanvankelijk studeerde hij orgel bij Jan Brandwijk en later orgel en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Aan het conservatorium studeerde Arjan Breukhoven piano bij Albert Brussee. Tevens studeerde hij zang, improvisatie en koordirectie. In deze conservatorium-tijd kreeg hij ook les van de beroemde Franse organist en pedagoog Gaston Litaize. Tevens studeerde hij koor- en orkestdirectie aan de prof. Kurt Thomasstichting.

Arjan Breukhoven geeft jaarlijks, als pianist, organist, solistisch of als begeleider van solisten en koren, en als dirigent vele concerten in geheel Nederland en in vele andere landen binnen Europa en buiten Europa. In 2020 zal Arjan voor de zevende keer concerten geven in Australië, maar ook in Duitsland en ook twee tournees in de USA.

Op 14 juni 2014 werd hem, ter gelegenheid van zijn grote verdienste voor de Franse orgelmuziek die hij wereldwijd uitvoert, door de Société Académique d’encouragement et d’éducation ‘Arts, Sciences et Lettres’ te Parijs zeer eervol de ‘Médaille d’ Argent’ (de zilveren medaille) uitgereikt. In 2007 kreeg Arjan het Draaginsigne in Zilver uitgereikt wegens zijn verdienste voor de Protestantse Kerk in Nederland.

Hij werkt als pianist regelmatig samen met nationale en internationale artiesten. Als pianist en als organist heeft hij een eigen, zeer veelzijdige stijl van improviseren ontwikkeld zowel in de klassieke als in de lichte trend. Het grootste orgel waarop Arjan Breukhoven concerteerde was het 127 stemmen tellende orgel van de Saint Patrick’s Basilica in de Australische havenplaats Fremantle. Arjan bespeelde wellicht als eerste Nederlandse organist het hoofdorgel van de Vaticaanse Sint Pieter, in de beroemdste kerk ter wereld. Bovendien is Arjan Breukhoven dirigent van een drietal zeer grote koorverenigingen in Nederland en is dirigent van het “Australian Christian Men’s Choir” in de Australische stad Perth.

Arjan verleent jaarlijks  zijn medewerking aan zo’n 400 concerten en diensten. Regelmatig werkte hij mee aan opnamens voor radio- en televisieprogramma’s van de EO, ook bij andere omroepen in binnen- en buitenland was hij te zien. Ook heeft Arjan Breukhoven aan talloze DVD- en Cd-producties meegewerkt

Tijd

(Zaterdag) 19:30 - 21:00

Locatie

Grote kerk, Terneuzen

Noordstraat 62

Organisator

Commissie orgelconcerten Grote Kerk Terneuzen

X