November, 2022

12nov19:30Psalmzangavond Grote kerk te Zaltbommel met organist Arthur de JongGrote kerk (Sint-Maartenskerk), Zaltbommel

Meer

Details

Psalmzangavond Grote kerk te Zaltbommel met organist Arthur de JongOp D.V. zaterdag 12 november 2022 wordt er een niet-ritmische psalmzangavond georganiseerd in de Grote kerk te Zaltbommel met de organist Arthur de Jong. Deze kerk staat ook wel anders bekend als de Sint-Maartenskerk.

Aanvang en toegang psalmzangavond Grote kerk te Zaltbommel

De aanvang van de niet-ritmische psalmzangavond in de Grote kerk te Zaltbommel is 19:30 uur. De deuren van de kerk gaan om 18:45 uur open. De toegang is gratis. Wel wordt er een collecte gehouden die bestemd is voor de Gereformeerde Bijbelstichting. Uiteraard wordt deze collecte aanbevolen.

U bent van harte welkom tijdens de niet-ritmische psalmzangavond in de Grote kerk of Sint Maartenskerk op het Kerkplein 1 te Zaltbommel om samen psalmen te zingen.

Medewerkenden Grote kerk te Zaltbommel

Tijdens de niet-ritmische psalmzangavond in de Grote kerk te Zaltbommel verleend organist Arthur de Jong zijn medewerking. De sprekers tijdens deze avond zijn de heer A.J. van Wingerden en dominee G. Pater.

Over Arthur de Jong

Arthur werd geboren op 25 maart 2006 te Capelle aan den IJssel. Zijn huidige woonplaats is Krimpen aan den IJssel. Hij had al vroeg interesse in het orgel en vooral voor grote kerkorgels. Vanaf zijn vierde jaar interesseerde hem dat enorm en vanaf zijn negende begon hij zelf te spelen. Van zijn vader, die zelf organist was, leerde hij de eerste akkoorden.

Vanaf zijn elfde begon hij zelf te improviseren en ontwikkelde zo zijn eigen stijl. Noten lezen kan hij niet. Klavarscribo kan hij wel, maar omdat hij improviseert heeft hij daar niet veel aan. Orgelles is voor hem ook geen optie. “Ik wil mijn eigen stijl blijven behouden en het orgelspelen als een hobby zien”

Cd opnamen en opname Familystream

Op 18 november 2020 waren de eerste opnames van Arthur voor Familystream. Hij bracht er ook een cd van uit via Interclassic Music en hoopt er nog meer uit te gaan brengen.

Tijd

(Zaterdag) 19:30

Locatie

Sint-Maartenskerk, Zaltbommel

Kerkplein 1

Organisator

Arthur de Jong

X