Januari, 2020

04jan20:00Nieuwjaarsconcert te Hasselt in de Grote kerk met Harm Hoeve

Meer

Details

Nieuwjaarsconcert te Hasselt in de Grote kerk met Harm HoeveOp zaterdag 4 januari 2020 geeft organist Harm Hoeve zijn jaarlijkse nieuwjaarsconcert te Hasselt op het orgel van de Grote Kerk.

Programma nieuwjaarsconcert te Hasselt

De te spelen stukken zijn zo gekozen dat het concert toegankelijk is voor een breed publiek. Ook worden verzoeknummers ten gehore gebracht.

Het concert wordt geopend en beëindigt met fantasieën op bekende liederen die naar hartenlust meegezongen kunnen worden. Een improvisatie, over ter plekke op te geven liederen door het publiek, is ook in het programma opgenomen.

Bij dit concert worden videoschermen in de kerk geplaatst waarop de verrichtingen van organist en registranten te volgen zijn.

Aanvang en toegang Nieuwjaarsconcert te Hasselt

Vanaf 19:00 uur gaan de kerkdeuren open. Voor het concert kan een gratis kopje koffie of thee genuttigd worden in de ruimte achter het orgel. De aanvang van het concert is 20:00 uur.

De toegang per volwassene € 10,00 per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. De toegang voor 13 tot 16 jaar wordt €5,00 betaald.

Over het orgel te Hasselt

Het orgel van de Grote Kerk in Hasselt behoort tot de mooiste orgels van Nederland. De klank is zeer divers; enerzijds lieflijk, anderzijds imponerend in volume. De goede akoestiek van de kerkruimte geeft de klank een kathedrale allure.

De organisatie hoopt ook dit jaar veel muziekliefhebbers te ontmoeten.

Over Harm Hoeve

Harm Hoeve werd geboren op 4 december 1964 in Rouveen, gemeente Staphorst.

Na zijn opleiding aan de muziekschool in Zwolle ging hij naar het conservatorium. Hier studeerde hij orgel bij Harm Jansen en verkreeg de diploma’s docerend en uitvoerend musicus. Ook bekwaamde hij zich in kerkelijk orgelspel en koordirectie. Aan het Hilversumse conservatorium heeft hij piano gestudeerd bij Matthijs Verschoor.

Verder volgde Harm Hoeve lessen bij Piet Kee en Guy Bovet aan de Internationale Zomer Academie voor Organisten in Haarlem.

Op 24-jarige leeftijd won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzer Orgelfestival; een interpretatiewedstrijd voor studenten aan diverse conservatoria in Europa.

Als kerkorganist is Harm Hoeve verbonden aan de gereformeerde kerk vrijgemaakt in Rouveen. Regelmatig begeleidt Harm Hoeve diverse koren en solisten bij concerten en cd-opnames. Tevens is Harm Hoeve actief als dirigent.

Tijd

(Zaterdag) 20:00

Locatie

Grote kerk, Hasselt

Ridderstraat 10

Organisator

Harm Hoeve

X