Augustus, 2019

27aug20:00Martinikerk te Bolsward orgelconcert met Minne VeldmanMartinikerk, Bolsward

Meer

Details

Martinikerk te Bolsward orgelconcert met Minne VeldmanOp dinsdagavond 27 augustus 2019 wordt er een orgelconcert met Minne Veldman gehouden in de Martinikerk te Bolsward.

Aanvang en toegang Martinikerk te Bolsward

De aanvang van het concert in de Martinikerk te Bolsward is 20:00 uur. De toegangsprijs tot dit orgelconcert is €10,00 per persoon. Tijdens het concert bespeelt Minne Veldman het Albertus Anthoni Hinsz-orgel (1781).

U bent van harte welkom in de Martinikerk op het Groot Kerkhof 4 te Bolsward.

Over het programma van de Martinikerk te Bolsward

Tijdens het programma in de Martinikerk te Bolsward zal Minne Veldman de onderstaande nummers ten gehore brengen.

Orgelconcert
Bolsward, Martinikerk
Albertus Anthoni Hinsz-orgel (1781)

 1. Johann Sebastian Bach (1685-1750):
  Toccata C-dur, BWV 564
  * Toccata
  * Adagio
  * Fuga
 2. Gustav Adolf Merkel (1827-1885):
  Schmücke dich, o liebe Seele
 3. Charles-Marie Widor (1844-1937):
  Symphonie No. 5 en fa mineur, opus 42.1
  * Allegro vivace
  * Allegro cantabile
  * Andantino quasi allegretto
  * Adagio
  * Toccata
 4. Minne Veldman (1980):
  Fantasie en Fuga
  Alle roem is uitgesloten

Over Minne Veldman

Minne Veldman (1980) ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle. Met zo’n 50 orgelconcerten per jaar door heel Nederland is hij een veelgevraagd concertorganist.

Van zijn orgelspel verschenen 10 solo-CD’s, opgenomen op orgels in Harlingen, Bolsward, Kampen, Hasselt, Amersfoort, Den Haag, Vollenhove, Utrecht en Haarlem. Daarnaast verschenen cd’s met samenzang onder leiding van Minne Veldman vanuit Kampen en Hasselt. Op internet staan honderden video’s van zijn orgelspel. Ook trad hij op als organist en dirigent in het TV-programma Nederland Zingt van de Evangelische Omroep.

Als kerkorganist is hij actief sinds 1994, eerst in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Hasselt en sinds 1998 in de Rehobothkerk te Urk. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij twee mannenkoren, twee gemengde koren en een kinderkoor. Hij schrijft veel orgelmuziek en koormuziek. Van zijn hand verscheen voor orgel onder meer een serie ‘Koraalbewerkingen’ (24 delen) en een serie ‘Eenvoudige Psalmbewerkingen’ (3 delen).

Om zijn enthousiasme voor het orgel en de orgelmuziek uit te dragen en te delen met jong en oud, organiseert Minne Veldman verschillende evenementen. Zo is hij de drijvende kracht achter het Orgelfeest (www.orgelfeest.nl), de YouTube-Orgeldag (www.youtube-orgeldag.nl), Orgelzomer Urk (serie woensdagmiddagconcerten in de Bethelkerk) en de Zomerserie Orgelconcerten Vollenhove.

Tijd

(Dinsdag) 20:00

Locatie

Martinikerk, Bolsward

Groot Kerkhof 4

Organisator

Minne Veldman

X