December, 2019

18dec19:30Kerstconcert Salvatori in de Hervormde dorpskerk te NunspeetHervormde Dorpskerk, Nunspeet

Meer

Details

Kerstconcert Salvatori in de Hervormde dorpskerk te NunspeetOp d.v. 18 december 2019 wordt er een kerstconcert Salvatori gehouden met Christelijk mannenkoor Salvatori in de Hervormde dorpskerk te Nunspeet.

Aanvang en toegang kerstconcert Salvatori

De aanvang van het kerstconcert Salvatori in de Hervormde dorpskerk van Nunspeet begint om 19:30 uur. De kerk is om 19:00 uur open. De toegang is gratis. Er zal een collecte gehouden worden voor de onkosten.

U bent van harte welkom in de Hervormde Dorpskerk op de Dorpsstraat 12 in Nunspeet.

Medewerkenden kerstconcert Salvatori

Aan het kerstconcert wordt medewerking verleend door Christelijk mannenkoor Salvatori uit Nunspeet onder leiding van Jorrit Woudt. De pianist is Johan Bredewout. Het orgel wordt bespeelt door Wilbert Peters en Pier de Jong bespeelt de hoorn.

Over Johan Bredewout

Johan Bredewout (1959) kon zich als kleine jongen al niets anders voorstellen dan een toekomst met muziek. Na de middelbare school ging hij dan ook naar het conservatorium in Zwolle. In 1983 behaalde hij het diploma voor piano. In 1984 rondde hij zijn studie orgel af met het diploma ‘Uitvoerend Musicus’ (Cum Laude) met een onderscheiding voor artistieke eigenschappen.

Johan Bredewout wordt veel gevraagd als solist en begeleider en hij verleent medewerking aan concerten en cd-opnames.

Ook werkt hij regelmatig mee aan radio- en tv programma’s, zoals het bekende tv-programma ‘Nederland zingt’ van de Evangelische Omroep.

Daarnaast is hij de vaste organist van de St.Nicolaaskerk te Vollenhove. Met deze koren geeft hij regelmatig concerten.

Naast zijn uitvoerend werk houdt Johan zich ook bezig met het componeren en arrangeren van koormuziek.

De cantate “Dank U voor het leven” is het nieuwste product van de samenwerking tussen Johan Bredewout en tekstschrijver Hans de Ruiter.

Over Pier de Jong

Muziek maken is mij met de paplepel ingegoten.

Mijn eerste les kreeg ik van mijn vader, en daarna kreeg ik les op de muziekschool te Drachten.

Hun liefde voor muziek, enthousiasme en muzikale fanatisme is voor mij doorslaggevend geweest om Hoorn te studeren aan het Conservatorium te Leeuwarden, Groningen en Zwolle bij de hoornist Oldrich Milek. Hun liefde voor muziek, enthousiasme en muzikale fanatisme probeer ik over te brengen in mijn lespraktijk en bij het geven van uitvoeringen.

Tijd

(Woensdag) 19:30

Locatie

Hervormde dorpskerk, Nunspeet

Dorpsstraat 12

Organisator

Chr. Mannenkoor Salvatori

X