December, 2019

24dec19:1521:00Kerstconcert Open Doors in Boven-HardinxveldHervormde kerk, Boven-Hardinxveld

Meer

Details

Kerstconcert Open Doors in Boven-Hardinxveld Op dinsdag 24 december 2019 vindt er een kerstconcert Open Doors plaats in de Hervormde kerk te Boven-Hardinxveld ten behoeve van het werk van stichting Open Doors.

Aanvang en toegang kerstconcert Open Doors

De aanvang van de avond met het kerstconcert Open Doors begint om 19:15 uur. Vanaf 19:15 uur is er een Sing-In waar u bekende kerstliederen kunt komen zingen met Arjan Versluis aan het orgel. Het koorconcert begint om 19:30 uur en is uiterlijk 21.00 afgelopen.

De kerk staat aan de Kerkplein 1 te Boven Hardinxveld. De deur is om 18:45 uur open en de toegang is vrij. Er is een collecte aan de uitgang. Parkeren in de omgeving van de kerk is gratis.

Over het kerstconcert Open Doors

Een spreker van Open Doors vertelt tijdens het concert over christenvervolging in het Midden-Oosten, onder meer aan de hand van eigen ontmoetingen met vervolgde christenen.

Open Doors is een interkerkelijke organisatie die sinds 1955 vervolgde christenen steunt. Open Doors brengt bijbels, geeft training en praktische hulp aan christenen in zo’n zestig landen.

Aan deze avond werken mee het Christelijk Jongerenkoor Glory   onder leiding van Mark Brandwijk uit Hardinxveld-Giessendam en het Christelijk gemengd koor Con Amore  onder leiding van Reinier Korver uit Noordeloos.

Beiden koren brengen een gevarieerd kerstprogramma en zullen ook gezamenlijk zingen. De instrumentale begeleiding wordt verzorgd door de beide dirigenten op orgel en piano. De violiste is Alisa van Dijk. De samenzang tijdens de avond wordt begeleid door Joost van Barneveld.

Over Mark Brandwijk

Mark Brandwijk (1994) kreeg op 6-jarige leeftijd zijn eerste orgellessen in zijn woonplaats Krimpen aan den IJssel van Jaap den Besten.

In 2006 vervolgde hij zijn lessen bij Everhard Zwart. In het jaar 2006 begon hij ook met het begeleiden van koren. Behalve orgel speelde hij hierbij ook piano. In het jaar 2007 won Mark de wisselbeker van het Feike Asma-concours en won deze ook in 2008 en 2009.

Tot medio 2012 was Mark begeleider van het Hollands Kinderkoor “Hadassah” en Kinder- en Meisjeskoor “Blijde Klanken”.

Op dit moment is Mark vaste begeleider bij de volgende koren: Young Ladies Choir “Hadassah”, jongerenkoor “Speranza”, “Het Hollands Jongerenkoor” en “Het Groot Nederlands Jongerenkoor”.

Daarnaast is hij een veelgevraagd begeleider bij andere koor- en instrumentale concerten en heeft hij al met veel bekende musici samengewerkt. Ook is hij reeds twee keer op concertreis naar Canada geweest.

Vanaf juni 2010 volgt Mark ook pianoles bij Mirjam IJsseldijk in Krimpen aan de Lek. Vanaf medio 2011 maakt hij deel uit van “The Martin Mans Band”. Mark werkte reeds mee aan tientallen cd-opnames en heeft inmiddels al twee solo-cd’s uitgebracht genaamd “Markant” en “Remarkable”.

Samen met Reinier Korver vormt hij het “Duo Virtuoso”. De laatste jaren heeft Mark zich steeds meer toegelegd en bekwaamd in het componeren en arrangeren van muziek.

Tijd

(Dinsdag) 19:15 - 21:00

Locatie

Hervormde kerk, Boven-Hardinxveld

Paulus Potterstraat 20

Organisator

Open Doors

X