Januari, 2022

05jan20:00Instrumentaal nieuwjaarsconcert vanuit de Augustijnenkerk te DordrechtAugustijnenkerk, Dordrecht

Meer

Details

Instrumentaal Nieuwjaarsconcert vanuit de Augustijnenkerk te DordrechtOp D.V. Woensdagavond 5 januari 2022 wordt er een instrumentaal nieuwjaarsconcert vanuit de Augustijnenkerk te Dordrecht uitgezonden.

Aanvang en toegang instrumentaal nieuwjaarsconcert

De aanvang van het online instrumentaal nieuwjaarsconcert vanuit de Augustijnenkerk te Dordrecht is 20:00 uur. U kunt de livestream volgen op het YouTube kanaal van Peter Wildeman via: https://www.youtube.com/channel/UCeoN1pzAwEZXlqJILJis_gA

De toegang tot deze livestream is gratis. Een donatie ter bestrijding van de onkosten wordt op prijs gesteld.

Medewerkenden instrumentaal nieuwjaarsconcert

Aan dit instrumentaal nieuwjaarsconcert vanuit de Augustijnenkerk te Dordrecht wordt medewerking verleend door Lise de Munck op de dwarsfluit. Joost van Belzen op de vleugel. Lukas Ebbers bespeelt de percussie en Wilhelm Groenendijk de trompet. Peter Wildeman bespeelt het orgel. Er zal een meditatie gehouden worden door dominee C. Van Velzen.

Over Wilhelm Groenendijk

Wilhelm Groenendijk is in 1978 te Capelle aan den IJssel geboren.

Al op zeer jonge leeftijd had hij interesse in muziek en speciaal voor de trompet als instrument. ”Als kind van 2 jaar oud was ik al gefascineerd door de klank van koperblaasinstrumenten. Alleen LP’s met trompetmuziek van onder andere de gebroeders Brouwer, de Marinierskapel en andere trompettisten vond ik fascinerend en kon ik uren naar te luisteren”.

Muziekles

Vanaf 7-jarige leeftijd heeft hij muziekles genoten via de Capelse Muziekschool. Vervolgens studeerde hij bij Chris Jobse en Cees Trappenburg, nadat hij de eerste 2 jaren trombone heb gespeeld. De klank en het bespelen van de trompet is en bleef het instrument van mijn dromen.

Carrière

Op jonge leeftijd (12 jaar) meespelen op een zangavond in de kerk is voor mij het begin geweest van de muzikale carrière. Al jarenlang werkt hij samen met verschillende musici.

De diversiteit van zowel het dirigeren, het bespelen van orgel/piano en trompet naast het componeren van koor-, orgel-, en trompetmuziek, is een welkome afwisseling als hobby. Mijn motto is en blijft: er met elkaar iets moois van maken met de talenten die je hebt gekregen. Dat is mijn doel”.

Concertreizen

Prettige dingen in het musiceren zijn vooral de concerten en concertreizen. Afgelopen jaren heeft hij diverse muziek- en concertreizen gemaakt naar Engeland, Schotland, Duitsland, België, Frankrijk, Oostenrijk, Denemarken en Israël.

Tijd

(Woensdag) 20:00

Locatie

Augustijnenkerk, Dordrecht

Voorstraat 216

Organisator

Peter Wildeman

X