Juni, 2022

17jun19:00Hervormde kerk te Nieuwe Tonge MannenzangavondHervormde kerk, Nieuwe Tonge

Meer

Details

Hervormde kerk te Nieuwe Tonge MannenzangavondOp D.V. 17 juni 2022 wordt er in de Hervormde kerk te Nieuwe Tonge een eerste mannenzangavond georganiseerd.

Aanvang en toegang mannenzangavond Hervormde kerk te Nieuwe Tonge

De aanvang van de Mannenzangavond in de Hervormde kerk te Nieuwe Tonge is 19:00 uur. De kerk gaat open vanaf 18:30 uur. Wij zingen psalmen en geestelijke liederen. De toegangsprijs is €10,00 per persoon. U kunt toegangskaarten bestellen via: mannenzangnt@gmail.com

Alle mannen zijn hartelijk welkom in de Hervormde kerk op de Kerkringweg 29 te Nieuwe Tonge.

Medewerkenden mannenzangavond Hervormde kerk te Nieuwe Tonge

Tijdens de Mannenzangavond in de Hervormde kerk te Nieuwe Tonge wordt medewerking verleend door organist Peter Wildeman. Ook zal Sliedrechts Mannenkoor Ichthus zijn medewerking verlenen. De dirigent is Martin Zonnenberg.

Over Peter Wildeman

Peter Wildeman is geboren te Lisse in 1972.Hij begon zijn orgellessen op 7-jarige leeftijd bij Leen Schippers.

Loopbaan

Na de lagere school werd hij al organist bij diverse koren, zoals het meisjeskoor de Jonge Lofstem en mannenkoor Datheen. Jan Bonefaas in Gorkum leerde Peter de beginselen van het componeren, terwijl Nan de Cock (pianodocente uit Lisse) Peter aanleerde dat pianotechniek anders is dan orgeltechniek. Tijdens de Meao-periode in Amersfoort kreeg Peter wekelijks koordirectielessen van Cees het Jonk. Tegelijkertijd zanglessen op de muziekschool te Lisse. Op de Schumann-Akademie in Amsterdam kreeg zijn ontwikkeling een verdieping.

Kerkorganist en dirigent

Door de Vereniging Organisten Gereformeerde Gemeente werd hij gekozen als kerkorganist in de Gereformeerde Gemeente te Lisse.

Vanaf zijn 20e dirigeerde Peter diverse koren. Momenteel is hij dirigent van de volgende koren: Jongerenkoor Lois, Jongerenkoor Ons Eiland, Het Hollands Jongerenkoor, Jong Mannenkoor Salomo, Jong Dameskoor Shira, Amazing Grace Choir, Jongerenkoor Cantilena en Jeugdkoor Asaf uit Werkendam.

Hij is begeleider bij diverse koren zoals het Groot Klassiek Koor en het Groot Reformatiekoor en de koren van Deo Juvante uit Kesteren.

Muzikaal duo

Samen met Joost van Belzen treedt hij zeer regelmatig als muzikaal duo op. Als directeur van uitgeverij Interclassic Music brengt hij jaarlijks zoʼn 25 cdʼs op de markt, niet alleen van hemzelf maar ook van andere musici. Peter heeft als slogan: ʻZelf heb ik een kans gehad, die misgun ik andere, jongere musici ook niet.ʻ Peter Wildeman zijn muziek wordt all over the world gehoord, maar bijzonder in Nederland. Zijn muziek wordt zeer regelmatig uitgezonden op de (digitale) media.

Peter is kerkorganist in de Ger. Gemeente van Tholen, waar hij het prachtige van Oeckelen-Steendam- orgel bespeelt. Peter geeft jaarlijks een groot aantal internationale concerten. Jaarlijks geeft hij een tour in Canada en de USA. Daarnaast doet hij landen aan als Belgie, Frankijk, Duitsland, Tsjechie, maar ook landen als Israël en Groot Britannie. Het instrumentale album: wereldberoemde instrumentale melodieën, werd met goud bekroont, en is inmiddels platina. Dankzij de digitalisering zijn al Peters Cd-albums digitaal te beluisteren via Familystream.

 

Tijd

(Vrijdag) 19:00

Locatie

Hervormde kerk, Nieuwe Tonge

Kerkring 29

Organisator

Onbekend

X