December, 2019

20dec19:30Hervormd mannenkoor IJsselmuiden-Grafhorst geeft kerstconcertBovenkerk, Kampen

Meer

Details

Hervormd mannenkoor IJsselmuiden-Grafhorst geeft kerstconcertOp d.v. vrijdag 20 december 2019 geeft het Hervormd mannenkoor IJsselmuiden-Grafhorst een kerstconcert.

Aanvang en toegang Hervormd Mannenkoor

De aanvang van het concert met het Hervormd Mannenkoor is 19:30 uur. De kerk is geopend op 19:00 uur. De toegangsprijs voor volwassenen is €10,00. Toegang voor kinderen tot en met 12 jaar is gratis.

U bent van harte welkom in de Bovenkerk op de Koornmarkt 28 te Kampen.

Medewerkenden Hervormd Mannenkoor

Aan dit concert wordt medewerking verleend door Hervormd Mannenkoor IJsselmuiden-Grafhorst onder leiding van Freddy Veldkamp. Arjan en Edith post bespelen de trompet. Leon Koppelman bespeelt de panfluit. Johan Bredewout bespeelt de vleugel en Harry Hamer het orgel. Gert Pannekoek is de Bariton.

Over Freddy Veldkamp

Wie Freddy Veldkamp kent, weet dat hij een man is die bruist van muziek. Hij is een van de weinigen die van zijn hobby zijn beroep heeft kunnen maken. Dat het een grote hobby is kunt u merken wanneer u hem bezig ziet. Hij valt op door zijn exacte, maar enthousiaste wijze van dirigeren..

Om zijn talent maximaal te ontwikkelen heeft Freddy veel gestudeerd. Het begon allemaal met de studie orgel (Klaas Jan Mulder en Harm Janssen) en schoolmuziek aan de concervatoria in Zwolle  en Utrecht. Voor de piano studeerde hij bij Dr. L. Voogd uit Hilversum.

Maar daar bleef hij niet bij voor Freddy. Naast instrumenten sprak ook de zang hem erg aan. Vandaar dat hij zich ging verdiepen in de koor- en orkestdirectie. Deze studies volgde hij van o.a. Klaziene van der Vinne, Charles de Wollf en Kees Dey.

Dit alles heeft ertoe geleid dat Freddy Veldkamp een gewild en veelgevraagd dirigent is.

Momenteel dirigeert hij de volgende koren:

  • Interkerkelijk Mannenkoor Drachten
  • Het Hervormd Mannenkoor uit IJsselmuiden
  • Christelijk Mannenkoor “Looft Den Heere” uit Vaassen
  • Holland Christian Male Choire

Verder was  Freddy Veldkamp 36 jaar verbonden als muziekdocent aan het Greijdanus College in Hardenberg en Meppel. Naast zijn functie als organist in de Kandelaarkerk in Heemse  werkt hij jaarlijks mee aan een groot aantal radio- en TV-opnames en concerten als dirigent, organist en pianist. Veelvuldig trad hij op in het buitenland,

 

Tijd

(Vrijdag) 19:30

Locatie

Bovenkerk, Kampen

Koornmarkt 28

Organisator

Onbekend

X