Oktober, 2022

29okt19:00Grote kerk van Dordrecht psalmzangavond met bovenstemGrote kerk, Dordrecht

Meer

Details

Grote kerk van Dordrecht psalmzangavond met bovenstemOp D.V. zaterdagavond 29 oktober 2022 wordt er in de Grote kerk van Dordrecht een psalmzangavond met bovenstem gehouden.

Aanvang en toegang psalmzangavond Grote kerk van Dordrecht

De aanvang van de pslamzangavond in de Grote kerk van Dordrecht is 19:00 uur. De toegang is gratis. Er zal een collecte worden gehouden ten bate van Stichting Bethlehem.

U bent van harte welkom in de Grote kerk op de Lange Geldersekade 2 te Dordrecht.

Medewerkenden psalmzangavond Grote kerk van Dordrecht

Tijdens de psalmzangavond in de Grote kerk van Dordrecht wordt medewerking verleend door de bovemstemgroepen Hardinxveld-Giessendam, Waddinxveen en Bommelerwaard. De organist is Martin Weststrate. De sprekers tijdens deze avond zijn dominee C. Sonnevelt en dominee J.A. Weststrate.

Over Martin Weststrate

Martin Weststrate is geboren in 1973 te Kloetinge. Hij is opgegroeid in Kloetinge waar hij van zijn ouders meekreeg dat muziek een belangrijke plaats in nam. Beide ouders speelde ook orgel. Hij volgde zijn muziekopleiding aan de Zeeuwse Muziekschool te Goes waar hij alle diploma’s voor orgel behaalde.

Begeleider

Regelmatig wordt hij als begeleider van jongeren-, gemengde- en mannenkoren gevraagd om mee te werken aan uitvoeringen en geluidsopnamen. Inmiddels heeft hij aan een groot aantal Cd-opnamen meegewerkt. Het begeleiden van samenzang heeft zijn voorliefde. Ook hiervan zijn Cd’s opgenomen, onder andere de bekende serie “Psalmzang”. Zowel in binnen- als buitenland werden vele orgels door hem bespeeld.

Concertreizen en  kerkorganist

In 2006 gaf hij onder meer medewerking aan een concertreis door Canada. Sinds zijn 15e levensjaar is hij kerkorganist van de Gereformeerde Gemeente in Nederland te Goes. Vanaf 2001 is hij één van de organisten van de Gereformeerde Gemeente in Krabbendijke. Hij is jarenlang als vaste organist verbonden geweest aan jongerenkoor “Mattanja” uit Goes en jeugdkoor “Mattithja” uit Krabbendijke. Martin Weststrate is vanaf 2009 als organist verbonden aan het Chr. Samengesteld Mannenkoor Zeeland.

Tijd

(Zaterdag) 19:00

Locatie

Grote kerk, Dordrecht

Lange Geldersekade 2

Organisator

Martin Weststrate

X