Augustus, 2019

23aug20:00Grote kerk te Vollenhove orgelconcert met Minne VeldmanGrote kerk, Vollenhove

Meer

Details

Grote kerk te Vollenhove orgelconcert met Minne VeldmanOp 23 augustus 2019 wordt er een Bach concert gehouden met Minne Veldman in de Grote kerk te Vollenhove

Aanvang en toegang concert Grote kerk te Vollenhove

De aanvang van het concert in de Grote kerk te Vollenhove is 20:00 uur. De toegang tot het concert is €10,00. Kinderen tot en met 15 jaar hiervoor is de toegang gratis. Minne Veldman bespeelt tijdens het concert het Apollonius Bosch-orgel (1686)

Over het programma van de Grote kerk te Vollenhove

Tijdens het programma in de Grote kerk te Vollenhove zal Minne Veldman de onderstaande nummers ten gehore brengen.

Orgelconcert
Vollenhove, Grote of Sint Nicolaaskerk
Apollonius Bosch-orgel (1686)

Orgelwerken van Johann Sebastian Bach (1685-1750)

 1. Praeludium et Fuga c-moll
  BWV 546
 2. Fantasia super Von Gott will ich nicht lassen
  BWV 658
 3. Concerto C-dur
  nach dem 1. Satz eines Konzerts von Johann Ernst Prinz von Sachsen-Weimar
  BWV 595
 4. Partite diverse sopra il Corale
  O Gott, du frommer Gott
  BWV 767
 5. Trio Sonata 3 d-moll
  * Andante
  * Adagio e dolce
  * Vivace
  BWV 529
 6. Toccata F-dur
  BWV 540

Over Minne Veldman

Minne Veldman (1980) ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle. Met zo’n 50 orgelconcerten per jaar door heel Nederland is hij een veelgevraagd concertorganist.

Van zijn orgelspel verschenen 10 solo-CD’s, opgenomen op orgels in Harlingen, Bolsward, Kampen, Hasselt, Amersfoort, Den Haag, Vollenhove, Utrecht en Haarlem. Daarnaast verschenen cd’s met samenzang onder leiding van Minne Veldman vanuit Kampen en Hasselt. Op internet staan honderden video’s van zijn orgelspel. Ook trad hij op als organist en dirigent in het TV-programma Nederland Zingt van de Evangelische Omroep.

Als kerkorganist is hij actief sinds 1994, eerst in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Hasselt en sinds 1998 in de Rehobothkerk te Urk. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij twee mannenkoren, twee gemengde koren en een kinderkoor. Hij schrijft veel orgelmuziek en koormuziek. Van zijn hand verscheen voor orgel onder meer een serie ‘Koraalbewerkingen’ (24 delen) en een serie ‘Eenvoudige Psalmbewerkingen’ (3 delen).

Om zijn enthousiasme voor het orgel en de orgelmuziek uit te dragen en te delen met jong en oud, organiseert Minne Veldman verschillende evenementen. Zo is hij de drijvende kracht achter het Orgelfeest (www.orgelfeest.nl), de YouTube-Orgeldag (www.youtube-orgeldag.nl), Orgelzomer Urk (serie woensdagmiddagconcerten in de Bethelkerk) en de Zomerserie Orgelconcerten Vollenhove.

Tijd

(Vrijdag) 20:00

Locatie

Sint Nicolaaskerk, Vollenhoven

Kerkplein 4

Organisator

Minne Veldman

X