Septemer, 2019

21sep19:30Grote kerk te Gorinchem concert met Shaare ZedekkoorGrote kerk, Gorinchem

Meer

Details

Grote kerk te Gorinchem concert met Shaare Zedekkoor
Bron: www.shaarezedekkoor.nl

Op zaterdagavond 21 september 2019 wordt er in de Grote kerk te Gorinchem  een concert met Shaare Zedekkoor gehouden.

Aanvang concert Grote kerk te Gorinchem

De aanvang van de het concert in Grote kerk te Gorinchem is om 19:30 uur.  De toegang is gratis er wordt een collecte houden voor het Shaare Zedek Ziekenhuis in Jeruzalem.

Over het concert in de Grote kerk te Gorinchem

D.V. zaterdag 21 september presenteert het Shaare Zedek Koor o.l.v. Mark Brandwijk de nieuwe Cd: “Jahweh is Zijn Naam”.

Het Shaare Zedek Koor heeft bijna 140 leden. Welk komen uit alle delen van het land. Ongeveer 1 maal per 3 weken wordt er gerepeteerd in de Grote kerk van Alblasserdam.

Het doel van het koor is het uitdragen van het Evangelie én het ondersteunen van het Shaare Zedek Ziekenhuis in Jeruzalem. Dit pro-life ziekenhuis ontvangt geen of nauwelijks overheidssteun en zijn dus sterk afhankelijk van giften.

Op deze nieuwe Cd wordt de “Jahweh” , de “Ik ben die Ik ben” de lof toegezongen.

Het geheel wordt muzikaal omlijst door geweldige musici: Arie van der Vlist: orgel ; Laurence Fierens: vleugel (op de Cd wordt de vleugel bespeeld door Arjan Wouters) ; Kees Alers: fluit ; Jaap Klootwijk: percussie ; Pascal van de Velde: trompet en een strijkersensemble o.l.v. Csaba Erdös.

Het Shaare Zedek Koor heeft al meerdere Cd’s uitgebracht, maar dit is de 1e Cd o.l.v. onze jonge, enthousiaste dirigent Mark Brandwijk.

Zoals gebruikelijk bij het Shaare Zedek Koor is de toegang van het concert gratis.  Wel bevelen wij de collecte van harte aan, bestemd voor het Shaare Zedek Ziekenhuis in Jeruzalem!

Deze avond is de nieuwe Cd te koop voor € 15,-. Ook de opbrengst van de Cd is voor het ziekenhuis bestemd!

Iedereen is van harte welkom op dit bijzondere Cd-presentatieconcert! Het Shaare Zedek Koor hoopt D.V. in 2020 25 jaar te bestaan. Ter gelegenheid hiervan hoopt het koor (bij voldoende deelnemers) van 28 april t/m 7 mei 2020 naar Israël te gaan. We maken kennis met het land van de Bijbel én we zingen op diverse plekken!

Medewerkenden concert in de Grote kerk te Gorinchem

Aan het concert in de Grote kerk te Gorinchem wordt medewerking verleend door de dirigent van het Shaare Zedekkoor Mark Brandwijk. Arie van der Vlist bespeelt het orgel. Laurence Fierens bespeelt de vleugel. Kees Alers bespeelt de fluit. Jaap Klootwijk bespeelt de percussie. Pascal van de Velde bespeelt de trompet. Daarnaast werkt het strijkersenemble mee onder leiding van Csaba Erdös. De spreker is dominee J.C. Schuurman.

Tijd

(Zaterdag) 19:30

Locatie

Grote Kerk, Gorinchem

Groenmarkt 7

Organisator

Shaare Zedek Koor

X