Januari, 2022

08jan15:00Geen jaar zonder Bach met Arjan BreukhovenDorpskerk, Berkel en Rodenrijs

Meer

Details

Geen dag zonder Bach met Arjan BreukhovenOp zaterdagmiddag 8 januari 2022 zal in de Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs het traditionele Nieuwjaars Orgelconcert worden gegeven. Het schitterende, oorspronkelijk uit 1801 stammende orgel, zal worden bespeeld door de bekende organist Arjan Breukhoven. Het thema van dit concert is “Geen jaar zonder Bach”. Bach op z’n best met wereldberoemde en zeer indrukwekkende orgelwerken van de ‘grootste componist aller tijden’ zullen worden gespeeld.

Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach componeerde een duizelingwekkend aantal muziekstukken voor velerlei instrumenten. Hij componeerde ook vele werken voor orgel, van vrije wereldlijke werken tot bewerkingen van geestelijke liederen. Ook bewerkte hij enkele orkestwerken van andere componisten voor orgel. Arjan Breukhoven heeft dus een ruime keuzemogelijkheid voor zijn Bachconcert waar hij zeker gebruik van zal maken. Vanuit het beschikbare repertoire zal hij een gevarieerd programma samenstellen dat voor velen zeer zeker het beluisteren waard zal zijn. Aardig is te vermelden dat de organist van de Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs in 8e generatie leerling is van de grootste componist aller tijden!

Over Arjan Breukhoven

Arjan Breukhoven zal in het nieuwe jaar weer vele concerten geven in binnen- en buitenland, als mr. Corona het toestaat. In de Berkelse Dorpskerk worden de concerten worden gehouden in de concertserie op 8 mei met sopraan Anna Majchrzak, op 18 juni, 3 september en op 8 oktober Daarnaast zal Arjan komend jaar orgelconcerten geven in Australië, de USA en in meerdere landen in Europa. In 2022 zal Breukhoven zijn 40-jarig jubileum als musicus vieren tijdens meerdere concerten.

Aanvang en toegang concert Geen jaar zonder Bach

Het concert Geen jaar zonder Bach met Arjan Breukhoven begint ’s middags om 15.00 uur. De toegangsprijs is € 10,- en kinderen tot en met 15 jaar kunnen gratis naar binnen. Dit concert zal georganiseerd worden naar de op dat momenten geldende RIVM regels.

U bent van harte welkom in de Dorpskerk op de Kerksingel 1 in Berkel en Rodenrijs.

Tijd

(Zaterdag) 15:00

Locatie

Dorpskerk, Berkel en Rodenrijs

Kerksingel 1

Organisator

Arjan Breukhoven

X