December, 2019

19dec20:00Elspeet viert kerst op donderdagavond 19 december 2019Kulturhus, Elspeet

Meer

Details

Elspeet viert kerst op donderdagavond 19 december 2019 - RefomuziekOp d.v. donderdagavond 19 december 2019 Elspeet viert kerst in het Kulturhus te Elspeet.

Aanvang en toegang Elspeet viert Kerst

De aanvang van Elspeet viert Kerst is om 20:00 uur. De toegang tot dit concert is gratis.

U bent van harte welkom in het Kulturhus op de Nachtegaalweg 2 te Elspeet.

Medewerkenden Elspeet viert Kerst

Tijdens Elspeet viert Kerst wordt er medewerking verleend door Christelijk gemengd koor Viva Vox. Verder wordt er medewerking verleend door mannenensemble Elspeet en het Elspeets fanfare korps.

Over Viva Vox

Viva Vox betekent ‘Levende Stem’. Het koor uit Elspeet is opgericht op 10 mei 1983 en is een interkerkelijk koor. Het doel van Viva Vox is de zangkunst te bevorderen en het zingen van Psalmen en geestelijke liederen om daarmee het Evangelie uit te dragen.

Het koor repeteert elke donderdagavond van 19.45 uur tot 21.45 uur in ‘t Kulturhus aan de Nachtegaalweg 2 in Elspeet. Viva Vox telt ongeveer 70 leden.

Sinds juli 2017 is Evert van de Veen uit Voorthuizen dirigent van Viva Vox. Tijdens repetities begeleidt hij het koor op piano.

Over Evert van de Veen

Evert van de Veen werd geboren op 28 december 1963 in Voorthuizen. In het begin van de 70-er jaren werd het orgel van de plaatselijke gereformeerde kerk opgeknapt en uitgebreid. Een belangrijke wijziging daarbij was het verplaatsen van de speeltafel van de zijkant van het orgel naar de begane grond. Zo kon men de verrichtingen van de organist ook visueel waarnemen. En dat maakte grote indruk op de jonge Evert. Zo is bij hem dus eigenlijk de liefde voor het orgel ontstaan. Hierna volgden dan ook orgellessen o.a. bij de bekende organist John Propitius, die hem voorbereidde op een orgelstudie aan, naar later bleek, het Utrechts Conservatorium. Intussen werd Evert zelf ook tot organist benoemd in Voorthuizen.

Aan het conservatorium studeerde hij bij de bekende orgelpedagoog Theo Teunissen. Bij hem heeft hij zich bekwaamd in alle aspecten van het orgelspel. Alle stijlen werden bestudeerd: van Sweelinck tot Messiaen. Evert sloot zijn conservatoriumstudie af met een examenconcert in de Utrechtse Pieterskerk, waarbij ook de toenmalige directeur van het conservatorium, Ton Hartsuiker, aanwezig was.

Na zijn studie begon Evert als orgeldocent in de regio Voorthuizen. Na verloop van tijd echter is het accent meer komen te liggen op het geven van orgelconcerten in Nederland, maar ook daarbuiten (Duitsland, Oostenrijk, Hongarije en zelfs Australië). Naast concertorganist is hij ook een veelgevraagd koorbegeleider. En natuurlijk is hij ook kerkorganist (“het mooiste aspect van mijn vak”). Hij speelt de zondagse erediensten in de gereformeerde kerk van Voorthuizen en de hervormde PKN gemeente in Putten. Het orgel in de Voorthuizense kerk is in 1998 vervangen door een prachtig mechanisch instrument van ‘Hendriksen en Reitsma’ met 25 stemmen. Naast organist is Evert ook werkzaam als koordirigent.

Tijd

(Donderdag) 20:00

Locatie

Kulturhus, Elspeet

Nachtegaalweg 2

Organisator

Viva Vox uit Elspeet

X