December, 2021

27dec19:30Eindejaarsconcert 2021 in de Doelen met het Hollands JongerenkoorDe Doelen, Rotterdam

Meer

Details

Eindejaarsconcert 2021 met Hollands JongerenkoorOp D.V. maandag 27 december wordt het eindejaarsconcert 2021 gehouden in De Doelen van Rotterdam met het Hollands Jongerenkoor

Aanvang en toegang Eindejaarsconcert 2021

De aanvang van het eindejaarsconcert 2021 is om 20:00 uur. De toegangsprijs per persoon is €24,50 per ticket. Zolang de huidige coronamaatregelen gelden is in De Doelen van Rotterdam een geldig Coronatoegangsbewijs verplicht. Meer informatie over de toegang en kaarten reserveren vindt u op: https://www.dedoelen.nl/nl/agenda/19054/Hollands_Jongerenkoor_en_Groot_Samengesteld_Nederlands_Mannenkoor_/Traditioneel_Eindejaarsconcert_

Tijdens het concert zal er ook een collecte gehouden worden voor de Jeugdbond van de Gereformeerde Gemeente (JBGG).

Medewerkenden Eindejaarsconcert 2021

Aan het Eindejaarsconcert van 2021 met het Hollands Jongerenkoor wordt medewerking verleend door het Hollands Jongerenkoor onder leiding van Peter Wildeman. Ook wordt medewerking verleend door het Groot Samengesteld mannenkoor onder leiding van Joost van Belzen. Het groot samengesteld mannenkoor bestaat uit de koren: Mannenkoor Elim, DEV, Selah en Soli Deo Gloria.

Verder wordt er medewerking verleend door het Strijkersorkest onder leiding van Robert Cekov en het Hollands Jongerenorkest. De solisten zijn Jaap Kramer en Tenira Sturm. De trompettist is Wilhelm Groenendijk. De piano wordt bespeelt door Mark Brandwijk en Jaap Klootwijk bespeelt de pauken. Lise de Munck bespeelt de dwarsfluit. De algehele leiding is in handen van dominee C. Van Ruitenburg.

Over Joost van Belzen

Joost van Belzen werd op 16 augustus 1988 geboren in het Zeeuwse dorp Krabbendijke. Al snel bleek dat Joost een grote liefde had voor het orgel. Op 7-jarige leeftijd ontving hij dan ook zijn eerste orgellessen van Cees van der Hart.

Al op jonge leeftijd werkte hij mee aan concerten. Op 12-jarige leeftijd werd Joost tot kerkorganist benoemd in Kruiningen. Op 15- jarige leeftijd werd Kees van Eersel zijn orgelmeester.

Koren

Joost is als organist en pianist verbonden aan diverse koren zoals het Het Hollands Jongerenkoor.

Daarnaast is Joost dirigent van Mannenkoor Elim uit ’s-Gravenpolder, Chr. Gemengd Eilandenkoor uit Zierikzee, Mannenkoor D.E.V. uit Barendracht, Christelijke Zangvereniging Deo Juvante uit Kesteren, Mannenkoor Soli Deo Gloria uit Rhenen en Het Hollands Mannen Ensemble.

Samenwerkingen

Joost werkt veelvuldig samen met Peter Wildeman. Zij vormen samen het duo “4-handen”. In maart 2008 is hun eerste CD opgenomen. In juli 2009 gaf het duo een concert in de USA. Verder speelt Joost veelvuldig in binnen en buitenland. Hij gaf concerten in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Canada en Amerika. De meest bijzondere ervaringen zijn voor Joost de concerten in de Dom van Keulen en de St. Eustache in Parijs.

Docentschap

Joost is ook werkzaam als muziekdocent op het Gomarus Scholengemeenschap in Zaltbommel. en werkt voor uitgeverij W&B. Joost studeerde aan de Schumann Akademie in Utrecht. Tegenwoordig studeert hij aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten.

Tijd

(Maandag) 19:30

Locatie

De Doelen, Rotterdam

Schouwburgplein 50

Organisator

Peter Wildeman

X