Juli, 2021

31jul20:00Concert ten bate van Stichting for a change vanuit TholenGrote kerk, Tholen

Meer

Details

Concert ten bate van Stichting for a change vanuit TholenOp D.V. zaterdag 31 juli 2021 wordt er een online concert gehouden ten bate Stichting for a change vanuit de grote kerk van Tholen.

Aanvang concert ten bate van Stichting for a change vanuit Tholen

De aanvang van het online concert ten bate van Stichting for a change vanuit de grote kerk te Tholen is 20:00 uur. U kunt dit concert gratis volgen op het Youtube kanaal van Peter Wildeman via: https://www.youtube.com/watch?v=f6aXNiHEkDc. Een donatie voor het goede doel wordt op prijs gesteld.

Medewerkenden concert ten bate van Stichting for a change

Aan het concert ten bate voor Stichting for a change wordt medewerking verleend door Jong Mannenkoor Salomo onder leiding van Peter Wildeman. Rianne Vogelaar is de soliste met organist Huig van der Knijff. Jolanda van de Wegge en Hanna van Luik bespelen de panfluit. Peter Wildeman en Martin Weststrate bespelen orgel en piano. De spreekster is Marianne Sangala.

Over Martin Weststrate

Martin Weststrate is geboren in 1973 en volgde zijn muziekopleiding aan de Zeeuwse muziekschool waar hij alle diploma’s voor orgel behaalde. Regelmatig wordt hij als begeleider van jongeren-, gemengde- en mannenkoren gevraagd om mee te werken aan uitvoeringen en geluidsopnamen. Inmiddels heeft hij aan zo’n 80 Cd-opnamen meegewerkt, dit in prettige samenwerking met Excellent Recordings. Het betreffen koor-, instrumentale- en samenzangopnamen.

Het begeleiden van samenzangavonden heeft zijn voorliefde. Ook hiervan zijn CD’s opgenomen onder andere de bekende serie “Psalmzang”. Zowel in binnen- als buitenland werden vele orgels door hem bespeeld, in 2006 gaf hij ondermeer medewerking aan een concertreis door Canada. Sinds zijn 15e levensjaar is hij kerkorganist, vanaf 2001 is hij één van de organisten van de Gereformeerde Gemeente in Krabbendijke.

Over Jong Mannenkoor Salomo

Jong Mannenkoor Salomo is opgericht in de zomer van 2011 en is een ensemble op christelijke grondslag. Het unieke aan Jong Mannenkoor Salomo is dat de gemiddelde leeftijd van de koorleden rond de 30 jaar ligt, hetgeen in de heldere klank weerklinkt. Het ensemble bestaat uit 20 enthousiaste zangers, allen met dezelfde passie: Zingen! Jong Mannenkoor Salomo is opgericht door Peter Wildeman. Naast het dirigeren van Jong Mannenkoor Salomo, verzorgt hij diverse orgelconcerten en begeleid diverse koren en solisten. Daarnaast organiseert Peter Wildeman diverse concert- en zangreizen.

Het repertoire bestaat uit een brede selectie van psalmen en diverse geestelijke liederen. Gedurende het jaar werken we mee aan diverse mooie concerten. Deze concerten worden door Jong Mannenkoor Salomo zelf georganiseerd, of we zingen op uitnodiging van andere koren. Tijdens de concerten begeleid Joost van Belzen ons op de vleugel. In de afgelopen jaren hebben we al op diverse mooie locatie meegewerkt aan een concert, zoals in: de Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk te Dordrecht, de Grote of Maria Magdalena Kerk te Goes, de Nieuwe Kerk te Middelburg en het concertgebouw De Doelen te Rotterdam.

Tijd

(Zaterdag) 20:00

Locatie

Grote kerk, Tholen

Organisator

Peter Wildeman

X